Çok zorulu bir gruptayız!

Çok zorulu bir gruptayız!

Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan zorlu bir grupta mücadele edeceklerini ifade ederek, “Grubumuz zor. Hedefimiz belli, Gücümüz doğrultusunda başarılı bir sezon geçirmek istiyoruz” dedi.

19 Temmuz 2017 - 07:39

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor’da Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan Grubu değerlendirerek Grubun güçlü ekiplerden oluştuğunu ve bu grupta başarılı bir tablo çizmek istediklerinin altını çizdi.

Başkan Ceyhan Çekilen kura sonucunda kendilerinin zorlu bir gruba düştüklerini ifade ederek konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Çekilen kuralar sonucu bu sezon çok daha zorlu bir guruba düştük diyebiliriz. Bu yıl katıldığımız beyaz grup, güçlü kadro ve tecrübeli takımlardan oluşuyor. Bu takımlarla ile mücadele edebilmek ve başarılı sonuçlar almak için çalışmalarımız çok sıkı devam ediyor. Bu grupta iddialı ola bilmek için kendi yapımızı ve kendi kalitemizi ortaya çıkarmak için zaten daha öncesinden yaptığımız çalışmalar ve gayretler neticesinde yeni sezona hazırlanacağız.

Geçen sezonu değerlendirecek olursak 2 sezondur Ligde kalma çabası içerisindeydik. O sezon Bizim için bir şampiyonluk gibiydi. Ve herkes de bunu böyle kabullendi. Geçtiğimiz sezon ise ligde kalma hedefi ile yola çıktık ve yolumuzun ilk yarısında kötü sonuçlar aldık. 2. Yarıda ise ligde kalmayı garantileyecek puanlara ulaştık. Sezon sonu ise 2 hafta kala ligde kalabilmeyi garantiledik. Bu sezon Play-off lara kalmak istedik, ama olmadı. Bu yıl ki hedefimiz play-of’u ve şampiyonluk hedefini üst üste koyup şampiyonluk hedefi ile yola çıkacağız. Şartlar Zor olsa da hedefimiz şampiyonluk. Bu iddiayı ortaya koyuyorum. Bu iddia bana aittir ve kendimi taşın altına bırakıyorum. Ben bu riski alıyorum bir Kahramanmaraşlı olarak, bu şehrin yetiştirdiği birey olarak, Fatih Mehmet Ceyhan olarak. Bu yıl biz direk şampiyonluğa oynayacağız bu şehir büyük şehir, bu şehir her şeye layık olan bir şehir,  devletine bağlı bir şehir, küçük ilçe takımları şampiyonluğa oynuyorsa bu şehirde oynamalı yani bu yıl direk şampiyonluğa oynayan bir takım yapacağız. Çekilen kuralar sonrası zaten daha önceden tanıdığımız birçok takım var, onların ve diğer yeni rakiplerimizin de durumlarını biliyoruz. Dış transferde imzalar atılmaya başlandı. Transfer çalışmalarımız devam edecek, bu hafta içerisinde yorucu bir hafta geçirebiliriz. O yüzden siz basın mensuplarını hakkını helal etsin. Tabi ki anlaştığımız oyuncularımızla bu hafta içerisinde sözleşmemizi yapıp, sizlerin karşısına çıkaracağız. İnşallah bu yorucu günlerin ardından sezon sonunda şampiyonluk bayrağını göğüsleyerek bu yorgunluğumuzu atarız inşallah. Allah yardımcımız olsun” dedi.

“EKSİK OLAN MEVKİLERE TAKVİYE YAPACAĞIZ”

Dış transferdeki oyuncu tercihleri için de özellikle Orta saha ve santrafor mevkilerine transfer yapmak istediklerini söyleyen Başkan Ceyhan, “Şuan elimizde bulunan kadroda zaten kemik bir kadromuz var, ancak sözleşmesi biten ve devam etmek istediğimiz oyuncular ile tekrar anlaşmıştık. Bu anlamda kadromuzda ihtiyacımız olan gerekli takviyeleri yapıp önümüzdeki sezona iyi kadro ve güçlü bir ekiple hazırlanmak istiyoruz. Bu doğrultuda özellikle takımızda eksik olan Orta saha ve santrafor transferleri yaparak ciddi bir ekip olmak istiyoruz. Mevcut kadromuzun sayısını 24-25 kişiye tamamlayıp ideal bir kadro kurmak istiyoruz” diyerek dış transfer çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

“OLUŞACAK MADDİ KAYNAKLAR İLE BİRLİKTE TRANFERLERİ YAPABİLİRİZ”

Daha sonra maddi ve ekonomik kaynak için birçok çalışmalarını olduğunu vurgulayan Başkan Ceyhan, “Transfer döneminde de destek amaçlı birkaç görüşmemiz oldu. Destek anlamında olumlu gelişmeler kaydettik. Belediye başkanımız ile ilgilide bu konu hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Bu süreç içerisinde oluşturulacak desteğe göre de kadromuzu kaliteli ve güçlü bir oyuncu kadrosu ile tamamlamak istiyoruz. Ekonomik bir güç oluştura bilirsek bizde çok daha ciddi ve kaliteli bir kadro kurabiliriz. O yüzden sponsorluk, reklam gelirleri gibi kaynaklar oluşturabilirsek daha güçlü bir oluşuma girebiliriz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sağ olsun bize ufak tefek yardımlarda da bulundular. Yeni sezon öncesi de düşüncelerimi aktardım ve bu konuda yeni döneme ilişkin istişare kurulu oluşturacağım. Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği, şehrini seven iş adamları olsun, siyasetçi olsun, Esnaf olsun, Basın Mensubu olsun görev dağılımı doğrultusunda yeni bir ekip yeni bir yönetim demeyelim de istişare kurulu ile bu yola çıkacağım. Yönetim denildiğinde yanlış algılanıyor, orası şirket muhabbeti oluyor. İstişare kurulu ile yola çıkıp şampiyonluk hedefine ulaşacağımın düşüncesindeyim. Özellikle dış transferde bonservis bedelli çok yüksek olan oyuncuları bu sayede takımımıza katmak istiyoruz. Bu gelişmeler neticesinde de istenilen kadroyu oluşturup bir an önce

 transferleri bitirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“1 BARDAK SU SPOR TOTO DAN GELDİ”

Yeni sezonda şampiyonluk için kolları sıvayan Kahramanmaraşspor'da şampiyonluk hedefine ilk adım maddi anlamda Milletvekili Celalettin Güvenç aracılığı ile Spor Totodan geldiğini ifade eden Ceyhan, “Bu konu fazla basına yansımasın diye ifade ediliyordu ama madem gündeme geldi. Açıklığa kavuşturayım. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç tarafından Kulübümüz için fondan 1 milyon hibe yapılmıştı. Bunu daha önceki ziyaretlerimizde kararlaştırmıştık. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç ve Kahramanmaraş Vali Vahdettin Özkan beylerde konuya vakıf. Bilindiği gibi Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraşspor için 1 milyon liralık bir fon çıkarmıştı. Bu fonun 500 bin liralık bir kısmı yattı ama henüz takıma geçmedi. Diğer 500 bin liralık kısmı için ise gelen ısrarlar üzerine amatör kulüpler için ayrıldı. Konu hakkında kısa süre içerisinde daha somut adımlar atılması bekleniyor. Nasıl dağıtımı yapılacak Kulübe ne zaman geçeceği konusunda net bir bilgim yok. Paranın kısmı gerekli hesapta yatıyor. Bu ilk yatan kısmın Kulübümüze 2. Yatan kısmın ise Amatörlere aktarılması tarafıyım. Amatörlerin sezonu bitti. Bizim ise sezonumuz başlamak üzere” ifadelerini kullandı.

“HEDEF BORÇSUZ BİR KAHRAMANMARAŞSPOR”

Başkan Ceyhan’da bu sezon kulüp adına kritik yıl olacağını ifade ederek, “ Öncelikli olarak amacımız kulübün borçlarını sıfırlayarak, hedefimiz PTT 1.Lige çıkmaktır. Eğer ki 2 hedefimizi de gerçekleştirirsek, işte o zaman yolumuz daha da açılacaktır. Ben takımın başına geleli 3 sezon oluyor. Ben daha önce yöneticilik kariyerim olmadan Şehrin sevdalısı memleket sevdası ile Kahramanmaraşspor’u devraldım. 2-3 sezondur da takımın başındayım. İlk aldığım sezondan bu yana sıkıntılı dönemler geçirdik. Kimi zaman ağladık, kimi zaman güldük. Bu sezon ise daha yukarıyı hedefleyim istediğimiz başarı için yola çıkacağız. Kahramanmaraşspor maçlarında tribünde baktığımızda herkesin takdir ettiği bir taraftarımız var, fakat kombine satamıyoruz, kapalı tribününe geçen yıl 1500 kombine bastırdık. 150 tane kombine sattık. Bunların 100 tanesi benim yakın çevrem aldı. Sosyal medyada yapılan eleştirilerde süper ligde maç mı izliyoruz, 17 maç 170 tl yapıyor, siz 200 tl’ye satıyorsunuz dediler. Böyle küçük matematiksel hesaplar yapmanın bir mantığı yok. Kahramanmaraş için kombine al, Kahramanmaraşspor’un yaşaması için al. Kahramanmaraşspor aşkı farklı bir aşktır, matematik hesap bu aşkta yapılmaz, bir sezon boyunca Aşkına 200 tl vermesi zulüm olmamalıdır, gelin bu yıl bu şehre kombine alma alışkanlığını getirelim ki bizde iş adamına gittiğimiz zaman benim esnafım, işçim ve memurum kombine aldı. Kahramanmaraşspor'a destek verdi, sizden de destek bekliyoruz diyebilmeliyim. 2. Ligdeki başarımız ve Ziraat Türkiye Kupası’na katılabilmemiz halinde bu borcu da kapatacağımızı düşünüyoruz. İşte o zaman babamın deyimiyle ‘Ar Namus tertemiz olacağız’ Medine dilencisi gibi kapı kapı dolaşıp yardım istemek zorunda kalmayacağız. Bu nedenle bu sezon çok önemlidir. Taraftarımız bize inansın ve güvensin” şeklinde konuştu.

 (HABER VE FOTOĞRAFLAR: İLKER YİYEN)

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...