CR7’den Juventus’a 515 milyon euro

CR7'den Juventus'a 515 milyon euro

KPMG Football Benchmark ekibi, Cristiano Ronaldo'nun Juventus'a olan kazancını inceledi. İtalyan devi, toplam 340 milyon euroya mal olan CR7 sayesinde bir senede kasasına 515 milyon euro koyacak. Geçtiğimiz sezon maç gelirlerinden 57 milyon euro kazanan siyah-beyazlılar, şu ana kadar 70 milyon euro gelir elde etti. 200 milyon euroluk yayın geliri ise 245 milyon euroya yükseldi.

08 Nisan 2019 - 10:45

KPMG Football Benchmark ekibinin, sezon başında sansasyonel bir şekilde Real Madrid'den Juventus'a imza atan Cristiano Ronaldo'nun İtalyan devine kazancını analiz etti. Dört yıllık sözleşmeye imza atan CR7'nin siyah-beyazlılara toplam maliyeti 340 milyon euro oldu. Kasasında bu yüksek parayı çıkaracak olan Juventus, CR7 sayesinde bu sezon tüm gelirlerinde artış yaşadı. Sezon sonunda toplam 515 milyon euro gelir hedefleyen İtalyan devi, maç geliri, ticari gelir ve yayın gelirlerinde adeta tavan yaptı.

Ticari gelir 200 milyon euroya çıktı

Geçtiğimiz sezon maç gelirlerinden 57 milyon euro kazanan Juventus, bu sezon ise şu ana kadar 70 milyon euroyu kasasına koydu. Yayın gelirini Ronaldo sayesinde 200 milyon eurodan 245 milyon euroya çıkaran ‘Yaşlı Hanımefendi’, ticari gelirlerini de 5 milyon euroluk artışla 200 milyon euro seviyesine yükseltti. Sosyal medyada büyük bir patlama yaşayan Juventus'un resmi sosyal medya hesaplarını Ronaldo'nun imzasının ardından 50 milyon kişi daha takibe aldı.

Hem sahada hem kasada kazandırıyor

Ronaldo'nun bir dünya markası olduğunu ifade eden KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, ''Cristiano Ronaldo gibi dünyanın zirvesindeki bir oyuncuyu transfer ediyorsanız, ekonomik olarak da yükselişe geçeceğinizi bilirsiniz. Juventus'un bu hamleyi yapması sezon başında CR7'nin yaşı nedeniyle eleştirmişti. Ama hem sahada hem de finansal olarak İtalyanların ne kadar doğru bir karar aldığını görebiliyoruz. Juventus’un bu başarısının futbol kulüplerimiz tarafından örnek alınması gerekiyor. Zira sahadaki başarı, finanstaki başarının anahtarıdır '' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
SANKO Park 23 Nisan’a Özel Ödüllü Resim Yarışması Düzenliyor
SANKO Park 23 Nisan’a Özel Ödüllü Resim Yarışması...