Cumhurbaşkanı borcu olanlara müjdeyi verdi! Tüm borçlarınız...
Reklam

Cumhurbaşkanı borcu olanlara müjdeyi verdi! Tüm borçlarınız şartsız kefilsiz kapatılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borçluların yüzünü güldürecek olan bu açıklama ile birlikte belirli şartları sağlayan kişilere borç kapatma kredisi verileceği açıklandı.

13 Ağustos 2021 - 04:26

Özellikle pandemi ile birlik birçok vatandaşın bankalara kredi ya da kredi kartı borcunu ödemekte zorlanıyor. Borçları farklı kanallardan almış ve tek seferde ödemek konusunda sorun yaşayan vatandaş için yeni bir düzenleme yapıldı. Bir süredir kamu bankaların borçlulara özel bir çalışma içerisinde olduğu ifade edilmişti. Ve o açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Borçluların yüzünü güldürecek olan bu açıklama ile birlikte belirli şartları sağlayan kişilere borç kapatma kredisi verileceği açıklandı.

Vakıfbank ve Halkbank tarafından hazırlanan borç kapatma kredisi ile birlikte düşük faizli bir kredi ile tüm borçlarınızı tek bir kanal üzerinden ödeyebileceksiniz. Kredi kullanmak ve bu konuda başvuru yapmak isteyen kişilerin gelir durumlarına bakılarak kredi onayı verileceğinin altı çizildi.

ÜST LİMİT 75 BİN LİRA OLARAK BELİRLENDİ

Vakıfbank ve Halkbank tarafından hazırlanan borçlulara özel borç kapatma kredisi ile birlikte 75 bin lira limit belirlendi. 75 bin liraya kadar borcu olan vatandaşlar için büyük bir fırsat olması bekleniyor. Bankada borcu olan kişilerin bu süreç içerisinde tüm borçları kamu bankaları tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplamanın ardından borç miktarına ve borçlunun gelir durumuna göre bir kredi limiti belirleniyor. Ancak borçların çok uzun zamandır ödenmemiş borçlar olmaması adına güncel olmasına karar verildi.

Verilecek borç kapatma kredisi için belirlenen vade tutarı en fazla 36 ay olarak açıklandı. İlk üç ay ödeme konusunda sorun yaşanması halinde erteleme gerçekleştirilebilecek. Borç kapatma kredisi almak için emekli ya da çalışan olmak gerekiyor. Çalışanların ise aynı iş yerinde uzun zamandır çalışıyor ve sigortalarının düzenli olarak yatırılıyor olması gerekiyor.

Borçları yüzünden bankalarla sorun yaşamış, kara listeye girmiş ve icralık ya da avukatlık olmuş olan vatandaşların kredi başvuruları kamu bankaları tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında reddedilecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x