Cumhurbaşkanı Erdoğan kabinesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabinesini açıkladı

28 Mayıs 2023 seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, cumhurbaşkanı yardımcısı ve kabinesini açıkladı.

03 Haziran 2023 - 23:14

Konuşmasında, ülke demokrasisinin gücüne güç katan bir seçim sürecini daha tamamladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke tarihinde pek çok ilke sahne olan seçimlerin, Türkiye’ye ve Türk milletine hayırlı olmasını diledi.

“TÜRKİYE, BUGÜN DÜNDEN DAHA GÜÇLÜDÜR”

Türkiye’nin, 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta sadece seçim yapmayıp, aynı zamanda gelecek asrının nasıl olacağına da karar verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Milletimiz, iradesiyle birlikte istiklal ve istikbaline de sahip çıkmıştır. Türkiye, bugün dünden daha güçlüdür. Demokrasimiz her zamankinden daha kuvvetlidir. Yarınlarımız 28 Mayıs öncesine göre daha aydınlıktır. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde sandığa tercihini demokratik usullerle yansıtan 54 milyondan fazla vatandaşımızın her birine teşekkür ediyorum. Yurtdışındaki kardeşlerimizi her iki seçimde de ülkemize karşı sorumluluklarını bihakkın yerine getirdikleri için ayrıca tebrik ediyorum. Şahsımı, bir kez daha Cumhurbaşkanlığına layık gören 27 milyon 835 bin vatandaşımıza hassaten şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakındaki ortaklarımıza destekleri için teşekkürlerimi iletiyorum.”

Yeni kabineyi açıklamadan önce şimdiye kadar beraber çalıştıkları, nice sorunu birlikte çözdükleri, nice badireyi beraber aştıkları eski kabine üyelerine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi sizlerle Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşmak için birlikle yol yürüyeceğimiz yeni kabine üyelerimizi paylaşmak istiyorum” diyerek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı’nın Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın Vedat Işıkhan,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’nın Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı’nın Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı’nın Osman Aşkın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı’nın Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı’nın Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı’nın Mehmet Nuri Ersoy, Millî Eğitim Bakanı’nın Yusuf Tekin, Millî Savunma Bakanı’nın Yaşar Güler,  Sağlık Bakanı’nın Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nın Mehmet Fatih Kacır,  Tarım ve Orman Bakanı’nın İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı’nın Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın Abdulkadir Uraloğlu olduğunu açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...