Cumhurbaşkanımızın yanındayız

Cumhurbaşkanımızın yanındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün İstihdam şurasında verdiği müjdeye Kahramanmaraş’ta ilk olumlu tepki Müsiad Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Buluntu’dan geldi. Buluntu, Kahramanmaraş sanayisinin istihdam seferberliği çerçevesinde 7 bin işçi sözü verdiğini fakat bugün itibarıyla bu rakamın 14 binleri geçtiğini söyledi.

17 Aralık 2017 - 02:57

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Buluntu 1980’li yılların ikinci yarısında devletten aldığı teşviklerin tümünü yatırıma dönüştürerek büyüj bir güven sağlayan Kahramanmaraş sanayisinin her zaman devletinin yanında olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ çağrısına Kahramanmaraş’tan tam destek geldiğini hatırlatan Buluntu; “Ülkemizin, ekonomisinin, sanayisinin gelişmesi için Cumhurbaşkanımız iş dünyasına ek istihdam konusunda çağrıda bulunmuştu. Kahramanmaraş o dönem Cumhurbaşkanımıza 7 bin istihdam sözü vermişti. Fakat bu sözün çok üzerine çıktık. Bugün istihdam sayımız 14 binleri geçti. Kahramanmaraş her zaman devletinin ve milletinin yanında yer aldı. Kahramanmaraş Sanayisinde toplam istihdam bugün 146 binleri geçti. Kahramanmaraş sanayicisi ülkesi için, milleti için, kenti için üretmeye devam ediyor” dedi.

Türkiye’nin etrafının ateş çemberinde olması ve batılı ülkelerin Türkiye üzerinde oynanan oyunlar ve gizli ambargolara rağmen ülkenin ekonomisinin büyümeye devam ettiğini dile getiren Buluntu; “ülkemizde birlik ve beraberlik olduğu sürece bizi hiç kimse yıldıramaz. Ülkemiz 2017 son çeyreğinde yüzde 11,1 büyüme oranını yakalamıştır. Ekonomideki bu büyümeyi biz işletmelerimizde de görüyoruz. Ülkemize yapılan o kadar saldırılara rağmen Kahramanmaraş’ın ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10.6, geçen yılın ilk 11 ayına göre ise yüzde 10.09 büyüdü. Yani geçen yıl ilk 11 ayda 781 milyon 050 bin dolar ihracat yapan Kahramanmaraş bu yılın ilk 11 ayında ihracatını 866 milyon 507 bin dolara çıkardı. Kentteki müteşebbislerimizin cesaretli yatırımları ülkemiz ekonomisine destek vermektedir. Kahramanmaraşlı sanayicilerimiz yatırım yapmak için yoğun bir şekilde çalışıyor.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın +2 istihdam çağrısına da Kahramanmaraş olarak kayıtsız kalmayacaklarını dile getiren Buluntu konuşmasını şöyle sürdürdü, “İstihdamda verdiğimiz sözün iki katına çıktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın +2 istihdamını da uygulamak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Ayrıca yine Cumhurbaşkanımızın açıkladığı pirim teşviki ve esnaflara maaşla birlikte prim desteğinin tabanda sevinçle karşılandığını da belirtmek istiyorum.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta tekstil fabrikasında yangın
Kahramanmaraş’ta tekstil fabrikasında yangın
Kahramanmaraş'ta Deprem Sonrası 15 Bin 980 Kalıcı Konut Teslim Edildi
Kahramanmaraş'ta Deprem Sonrası 15 Bin 980 Kalıcı Konut Teslim...