Cumhuriyet için Rahvan çıkacaklar

Cumhuriyet için Rahvan çıkacaklar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı işbirliğiyle ''3. Geleneksel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Rahvan at yarışları'' gerçekleştirilecek.

29 Ekim 2017 - 03:24

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı işbirliğiyle ''3. Geleneksel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Rahvan At Yarışları'' Onikişubat Merkez ilçe Sütçü İmam Üniversitesi karşısı Biyer Kafe yanında hazırlanan pistte, 28 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 10:00 da başlayacak. Türkiye genelinden gelen atlar ve binicileri Rahvan At yarışlarına tay, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş at kategorilerinde mücadele edecekler.

 

“BU TÜR ORGANİZASYONLAR FARKINDALIK KATAR”

Gerçekleşecek olan “3. Geleneksel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Rahvan At Yarışları” Müsabakalarına sporseverleri davet eden Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Uzun yıllardır ilimizde ata sporumuz adına güreşler organize ediliyordu, ama 2 yıldan bu yana Kahramanmaraş Atlı Binicilik Spor Kulübü'nün kurulması ile bu tür organizasyonlar hız kazandı. Bizler de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu tür programlara destek verdik ve vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

“AMAÇ BU MİRASI GELECEK NESİLLERE İNTİKAL ETTİRMEK”

Gerçekleşecek olan Rahvan At Yarışları hakkında Ata sporumuzun bir parçası olan ve unutulmaya yüz tutumuş branşları ön plana çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Biz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, Türk atçılık geleneklerinin kültür ve tarihi yaşatmak, bu mirası gelecek nesillere intikal ettirmek, biniciliğin gelişmesi ve yaygınlaştırılması, yapılan çalışmalara bilimsel ve teknik katkı sağlamak ve öncülük etmek için çaba sarf ediyoruz. Bizlerle birlikte olmak isteyen spor tutkunlarını aramızda görmek istiyoruz. Spor demek gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak demektir. Her türlü spor dalına elimizden geldiği kadar yardımcı olmamız gerekir. Bizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına böyle bir etkinlik yapalım dedik. Türk atçılık geleneklerini de içine alan kültür ve tarihini yaşatmak, bu mirası gelecek nesillere intikal ettirmek amacı ile Ata Sporu olan biniciliğin gelişmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla yapılan çalışmalara bilimsel ve teknik katkı sağlamak ve öncülük etmek için bu organizasyonu düzenledik” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x