Cumhuriyet için rahvan çıktılar

Cumhuriyet için rahvan çıktılar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş At Binicilik Spor Kulübü işbirliğiyle ''3. Rahvan at yarışları'' gerçekleştirildi.

31 Ekim 2017 - 03:17

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş At Binicilik Spor Kulübü işbirliğiyle Sütçü İmam Üniversitesi karşısında hazırlanan pistte ''3. Rahvan at yarışları'' müsabakaları 30 Ekim 2017 Cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yarışlar Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın Okunmasının Ardından, Kahramanmaraş Atlı Binicilik Spor Kulübü Başkanı Muhsin Kılıçsallayan'ın açılış konuşmasının akabinde, Geleneksel Spor Dalları As Başkanı Şahin Hopur ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı'da yarışlar için alana gelen misafirlere ve binicilere hitap ettiler. Kabakcı konuşmasında "Uzun yıllardır ilimizde ata sporumuz adına güreşler organize ediliyordu, ama 2 yıl itibariyle Kahramanmaraş Atlı Binicilik Spor Kulübü'nün kurulması ile bu tür organizasyonlar hız kazandı. Bizler de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu tür programlara destek verdik ve vermeye devam edeceğiz" dedi.

 

“ECDADIN GELENEĞİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ BURADA YAŞATIYOR”

Kahramanmaraş’ta son zamanlarda geleneksel sporların iyi ivme kazandığını ifade eden Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, "Kahramanmaraş'ımız, ecdat geleneklerinin, ecdat inançlarının, ecdat kültürünün yaşatıldığı en önemli merkezlerimizden birisidir. Bugün buraya teşrif eden atlı sporcularımız, Allah'ın kelamını yükseltmek için Viyana kapılarına kadar at sırtında giden o ecdadın geleneğini ve kültürünü burada yaşatıyor. İşte at deyince ecdadımız ve aleme nizam veren o muhteşem zaferlerimiz aklımıza geliyor. Ben, bugün burada bu kültürü yaşatan Belediyemiz ve Federasyonumuz başta olmak üzere katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Yarışmaların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

“ŞEHRİMİZDE GELENEKLERİMİZİN YAŞATILMASI EN BÜYÜK ARZUMUZDUR”

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur ise yaptığı konuşmada, “Kahramanmaraş Kültürüne sahip çıkan bir şehrimizdir. Bu güzel şehrimizde geleneksel spor dalları adına daha önce cirit ve atlı okçuluk yapıyorduk. Daha sonrada rahvan yarışlarına başladık. Mardin'den, Osmaniye’den Gaziantep’ten, Adana vilayetlerinden ve birçok ilden gelen katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet bayramı Rahvan At Yarışları oldukça güzel bir atmosfere büründü. Bu anlamda ata merak saran, atı hobi olarak kabul eden ve bu işe sevdalanan tüm at severlere ve atçılarımıza da tekrar teşekkür ediyorum. Şehrimizde geleneklerimizin yaşatılması en büyük arzumuzdur” dedi.

 

“AMACIMIZ BU SPORU YAŞATMAK”

Geleneksel Atlı Binicilik Kulübü Başkanı Muhsin Kılıçsallayan ise “Amacımız Ata Sporumuzu Vatandaşlara Aşılamak diyerek yarış hakkında şu bilgileri verdi; “özellikle Türkiye de bazı Belediyeler bu yarışmaları yapıyordu. Bizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına böyle bir etkinlik yapalım dedik. Türk atçılık geleneklerini de içine alan kültür ve tarihini yaşatmak, bu mirası gelecek nesillere intikal ettirmek amacı ile Ata Sporu olan biniciliğin gelişmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla yapılan çalışmalara bilimsel ve teknik katkı sağlamak ve öncülük etmek için bu organizasyonu düzenledik. Onun için bu organizasyonda özellikle sayın spor il müdürümüz Ali İhsan Kabakçı Bey ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz çok destek oldular. Bundan sonra yapacağımız organizasyonda da pist olsun sporcuların antrenman yapmaları için bazı ekipmanları sağlarlarsa çok teşekkür ederiz” dedi.

 

PLAKET VE ÖDÜL TÖRENİ

Kahramanmaraş At Binicilik Spor Kulübü Başkanı Muhsin Kılıçsallayan Rahvan At Yarışlarına verdiği desteklerden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı'ya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanı Adnan Alagöz’e, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur’a, İlerden gelen Atlı Spor Kulüplerine Plaket takdim etti.

Rahvan At yarışlarına tay, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş at kategorilerinde bölge illerden 60 a yakın at yarıştı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...