Cumhuriyet yeniden dirilişin adıdır

Cumhuriyet yeniden dirilişin adıdır

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. Yıl dönümü kutluma etkinlikleri Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenle kutlandı. Trabzon Bulvarında düzenlenen etkinlikte konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan; “Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır” dedi.

31 Ekim 2016 - 00:46

Yurt genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da coşku ile kutlanan Cumhuriyetin kuruluşunun 93. Yıl dönümü etkinlikleri Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Trabzon Bulvarı üzerindeki etkinliklerde günün anlam ve önemini anlatan şiirlerle ve tören yürüyüşü ile gerçekleşti. Törende bir konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan Cumhuriyet’in mana ve gücünü, milletin ortak idaresinden aldığını söyledi.

Cumhuriyet’in, büyük bir imanla gerçekleşen kurtuluş mücadelesi olduğuna vurgu yapan Vali Özkan şöyle konuştu; “Cumhuriyet misakının temelini, ülkesine sadakatle bağlı tüm insanlarımızın eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır. Cumhuriyet, memleketin dört bir yanında Atatürk’ün önderliğinde kahraman Anadolu halkının olağanüstü bir gayret ve fedakarlığı ile başlattığı mücadelenin destansı bir sonucudur.

Cumhuriyetimizi, birliğimizi ebediyen koruyacağız. Bugün de Kurtuluş Savaşı ruhu ile, Küresel zalimlerin maşası olan PKK ve türevlerinin insanlarımızın sokaklarına fitne sokmasına izin verilmeyeceğiz. Yine küresel emperyalizmin ürettiği, yaptıklarıyla İslama en büyük zararı veren DEAŞ terör örgütünün maskesini düşüreceğiz.

Milletimiz, 15 Temmuz gecesi FETÖ kalkışmasına karşı da aynı ruhla Cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. 40 yıldır bütün kurumlarımıza sızmış bu hainler, 15 Temmuz gecesi asker üniforması giymiş terörist bir grup olarak karşımıza çıktı. O kadar gözleri dönmüş ki milletin iradesinin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine ve vatandaşlarımızın üzerine Tankla ve F16’larla saldırıda bulundular.

Milletimiz bilsin ki bu kalkışma sadece kamu yönetimini ele geçirme hareketi değildir. Bu aynı zamanda Türk evlatlarının geleceğini gasp etme kalkışmasıdır. İnsanların, düşüncelerini bile zindana alacak terörist bir saldırıydı. Eğer başarılı olsalardı kendilerine köle olmayan hiçbir insana ve düşünceye hayat hakkı tanımayacaklardı.

Milletin üstüne tankları süren ve küresel güçlerin maşası olan hainler, bir şeyi hesaplayamadı. Bu millet Çanakkale’yi ve Kurtuluş Savaşı’nı yaşamış ve nice zaferler görmüştür. Aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu hainlerin gasp ettiği tanklara, uçaklara göğsünü siper etmiştir. Milletimiz demokrasisinden ve bölünmez bütünlüğünden taviz vermeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.”

Konuşmaların ardından program resmi geçit töreninin ardından son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Sağlam Altyapı Üzerine Güçlü Bir Gelecek İnşa Ediyoruz”
Başkan Görgel: “Sağlam Altyapı Üzerine Güçlü Bir Gelecek...
Büyükşehir, Mezarlıklarda Bakım ve Düzenleme Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir, Mezarlıklarda Bakım ve Düzenleme Çalışmalarını...