Demir: Bu yanlıştan dönülmelidir

Demir: Bu yanlıştan dönülmelidir

Yeni Nesil Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Zeki Demir, Kent Meydanı projesi kapsamında yeri değiştirilmek istenen Valilik binasının yeni yerleşkesiyle ilgili açıklama yaptı.

09 Mart 2022 - 01:28 - Güncelleme: 09 Mart 2022 - 01:35

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kent Meydanı projesi kapsamında Valilik binasının da yıkılacağına değinen Dernek Başkanı Zeki Demir, daha önce projede binanın şu anda yıkım çalışmaları devam Özel İdare Binası yerine yapılmak istendiğini anımsattı. 

Daha sonra bu plandan vazgeçilerek Valilik binasının Dere Pazarı olarak bilinen bölgedeki Kültür Park’ın yerine yapılmak istenmesine tepki gösteren Demir, söz konusu bölgenin doğal afetlere karşı riskli konumda olduğuna dikkat çekti.

Valilik gibi önemli bir kurumun binasının riskli bölgeye yapılmasının doğru olmadığını savunan Demir, meydana gelebilecek olası bir felakette taşınacak valiliğin büyük bir tehdit altında olacağını ileri sürdü.

“BİR BÜYÜK YANLIŞA DAHA İMZA ATILMASIN”

Demir yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Hazırlanan proje kapsamında Kahramanmaraş Valilik binasının, Özel İdare binasının ve etrafta bulunan kurum binalarıyla bazı yapıların yıkılacağını öğrendik. Söz konusu proje ile Özel İdare binası yerine Valiliğin taşınacağı belirtildi. Yapılacak kent meydanı ile otellerin, yer altı otoparkının, park alanının ve bunlara bağlı olarak bazı alanların inşa edileceği ifade ediliyordu. Ancak daha sonra Kahramanmaraş Valiliğinin geçtiğimiz yıllarda yine büyük bir yanlışla yapılan Kültür Park’ın yerine inşa edileceği netlik kazandı. Bizde hem daha önce yaşanan sel felaketlerinden yola çıkarak, hem de yaptığımız araştırmalar kapsamında Kültür Park’ın bulunduğu bölgenin riskli bir alanda bulunduğunu öğrendik.

“BİZ YAPTIK NE OLURSA OLSUN OLDUBİTTİ DENMEMELİDİR”

Bu kapsamda Kahramanmaraş Valilik binasının yapılacağı yerin hem riskli olması hem de valilik gibi bir kuruma daha iyi ulaşılabilir ve nezih bir bölgenin uygun olacağı kanaatindeyiz. Dolayısıyla ihtiva ettiği bu sebeplerden ötürü Kahramanmaraş Valilik binasının buraya yapılmasından vazgeçilmesini özellikle rica ediyoruz. İlerde yaşayacağımız bir felaket hepimizin daha çok zarar görmesine neden olabilir. Bunu şimdiden önlemenin yollarını bulmak en başta ilgililer olmak üzere hepimizin sorumluluğu ve görevidir. En azından valilik binası daha önceden ifade edildiği gibi Özel İdare binasının yerine yapılabilir. Kültür Pak’ta olduğu gibi ve şu anda yıkılan Özel İdare binasında olduğu gibi bir hataya düşülmemeli ve biz yaptık ne olursa olsun oldubitti denmemelidir. Bu yanlıştan kesinlikle dönülmelidir. Ayrıca yerinin çok güzel olmasına rağmen Valilik binası Kültür Park alanına neden taşınıyor? Bu konuda tüm yetkilileri daha hassas ve dikkatli olmaya davet ediyorum.”

Yeni Nesil Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Zeki Demir, bu konunun son aşamasına kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cevizin 6 faydası
Cevizin 6 faydası
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı