Depremde Hayvanları Telef Olan Üreticilere, Büyükbaş Hayvanları...

Depremde Hayvanları Telef Olan Üreticilere, Büyükbaş Hayvanları Teslim Edildi

Depremde hayvanları telef olan üreticiler için Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yetiştirilen büyükbaş hayvanların teslim törenine önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile katılan Başkan Güngör, “Üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

04 Kasım 2023 - 05:10

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yetiştirilen büyükbaş hayvanların, depremde hayvanları telef olan üreticilere teslim programına katıldı. Canlı Hayvan Borsası’nda gerçekleştirilen teslim programında; önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici ve Dr. Tuba Köksal, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ve üreticiler de yer aldı. Teslim programının ardından Başkan Hayrettin Güngör, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve beraberindeki heyet, Canlı Hayvan Borsası’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan küçükbaş hayvan satış alanında incelemelerde bulunarak alana ilişkin ilgililerden bilgiler aldı.

Üreticimizin Zararı Karşılanıyor

Depremde hayvanları telef olan vatandaşların zararının giderilmeye devam edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Vahit Kirişci, “6 Şubat depremlerinin hemen ardından Sayın Cumhurbaşkanımız, 12 Mart 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile hayvanları telef olan vatandaşlarımıza hayvanlarını ücretsiz bir şekilde teslim edileceğini açıklamıştı. Deprem bölgesinde yaşayan tüm üreticilerimizin kayıplarının telafi edilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda bugün de 40 çiftçimize 130 adet büyükbaş hayvanın teslimini yapıyoruz. Üretici kardeşlerimize şimdiden bol, bereketli kazanç diliyorum. Asrın felaketinden sonra şehrimizde 446 yetiştiricimize 15 bin 161 küçükbaş hayvanın teslimini daha önceden gerçekleştirdik. 594 üreticimize ise bin 767 büyükbaş hayvan teslimini de gerçekleştireceğiz. Telef olan diğer hayvan türlerinin de ilerleyen süreçte yetiştiricilerimize teslimini yapacağız” dedi.

Üreticilerimize Hayırlı Olsun

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğümüz bünyesinde yetiştirilen büyükbaş hayvanların; önceki dönem Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişci, Valimiz, Milletvekillerimiz ve İl Başkanımızla birlikte Canlı Hayvan Borsası’nda düzenlenen programla üreticilerimize teslimini gerçekleştirdik. Üreticilerimize hayırlı olsun. Teslim töreninin ardından Canlı Hayvan Borsası içerisinde oluşturduğumuz küçükbaş adaklık kurban satış alanında incelemelerde bulunduk. Üreticilerimiz, eski adaklık satış alanından alınarak borsamız içerisinde oluşturduğumuz 36 adet padokdan oluşan alanda adaklık küçükbaş hayvanların satışlarını yapabilecekler. Ayrıca adaklıkların kesimleri hijyenik alanlarda ekiplerimiz tarafından yapılacak” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x