Devlet Bahçeli’nin Favorisi Prof. Dr. Ruhi Ersoy

Devlet Bahçeli’nin Favorisi Prof. Dr. Ruhi Ersoy

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy 28. Dönem MHP Osmaniye Milletvekili adayı oldu.

14 Nisan 2023 - 06:06

Türkiye 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'ne kilitlenmiş durumda. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmaniye’de milletvekili adaylarını açıkladı. MHP’nin dört adayının yer aldığı Osmaniye’de ilk sırayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yer alırken ikinci sıra da Prof. Dr. Ruhi Ersoy, üçüncü sırayı Hakan Hakkoymaz ve dördüncü sıra da ise Ali Fuat Kardaş yer aldı.

“MUHALEFET BÜYÜK YANILGI İÇİNDE”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı ve Ankara siyasetinin etkili isimlerinden olan Prof. Dr. Ruhi Ersoy, muhalefetin büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ersoy, Devleti yönetmeye talip olduğunu iddia eden muhalefet bileşenleri yabancı misyon şefleri başta olmak üzere başka odaklar üzerinden iktidar devşireceklerini düşünüyorlarsa büyük yanılgı içindedirler. Zira Türkiye artık o Türkiye değil ve Türk milleti de artık daha bilinçlidir.

'Türkiye’de muhalefetle iktidarı değiştireceğiz' diyen bir ABD başkanı ve başta Avrupa ile millî Türk dış politikası menfaatlerine uymayan pek çok ülkenin Ankara’da çok parçalı bir yönetim hayali kurduğu akl-ı selim herkesin mâlumudur.

Bu nedenle; yabancı misyon yetkilileri ve temsilcileriyle görüşmelerde daha hassas olunmalıdır.

Söz konusu odaklarla görülecek başka bir hesabı olmayanlar için milli şuur ve millî devlet aklı bunu gerektirir” dedi.

RUHİ ERSOY KİMDİR?

Ruhi Ersoy, 2 Aralık 1972, Türk siyasetçi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili.

Osmaniye doğumlu Ersoy, 1995 yılında Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl Kayseri Behice Yazgan Kız Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğine başladı. Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Ersoy, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. 21 Mart 2015 tarihinde yapılan Milliyetçi Hareket Partisi 11. Olağan Büyük Kurultayında MYK üyesi seçilen Ersoy, Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde MHP Osmaniye milletvekili olarak meclise girdi. Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Divan Başkan Yardımcılığına getirildi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar MHP Osmaniye milletvekili olarak meclise girdi.

24 Haziran 2018 Genel Seçimleri Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem Milletvekili Adayıdır.

AKADEMİK KARİYERİ

Erciyes Üniversitesi'nde yüksek öğretimini tamamladıktan sonra, aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak Kayseri'de öğretmen olarak meslek hayatına başlamıştır. 2001 yılında Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak mesleğine devam etmiş, 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Halkbilimi anabilim dalında doktora çalışmasını tamamlayarak Gaziantep Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaya devam etmiştir.

2005 yılında İngiltere'de bulunan School of Oriental and African Studies'de misafir araştırmacı olarak bulunmuş ve konferanslar vermiştir.

Fransa, Almanya, Hollanda gibi Avrupa ve batı ülkelerindeki Türk Federasyonları'nda gözlemler yapıp “Türk Kültüründe Kadın ve Türklerin Milliyetçilik Anlayışındaki İnsani Boyutlar” adlı seminerleri vermiştir. Bu seminerlerden ve araştırmalarından elde ettiğini doneleri toparlamış ve Azerbaycan, Kazakistan, KKTC gibi ülkelere akademik bildiriler olarak sunmuştur.

2008-2011 yıllarında arasında Gaziantep Üniversitesi'nde senato üyeliği ve konservatuvar müdürlüğü görevinde iken Suriye-Türkiye ilişkilerinin kültürel diplomasi ayağında projeler geliştirmiştir.

Gazi Üniversitesi’nden ayrılan Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Türk Halk Bilimi Bölümü’nde Profesör olarak görev yapmaktadır.

KARİYERİ

12 Haziran 2011 Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde Osmaniye'den aday adayı

4 Kasım 2012’de MHP 10. Olağan Kurultayında MYK üyesi

Daha sonra MHP Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Divan Başkan Yardımcılığı

Haziran 2015 yılında MHP'den 25. Dönem Milletvekili seçilmiş

1 Kasım 2015'te gerçekleşen erken genel seçimlerinde yeniden Osmaniye milletvekili olarak seçilmiş ve 26. Dönem parlementosunda yer almıştır

12 Haziran 2011 Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde Osmaniye'den aday adayı

4 Kasım 2012’de MHP 10. Olağan Kurultayında MYK üyesi

Daha sonra MHP Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Divan Başkan Yardımcılığı

7 Haziran 2015 yılında MHP'den 25. Dönem Milletvekili

1 Kasım 2015'te Osmaniye milletvekili olarak seçilmiş ve 26. Dönem parlementosunda yer almıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x