Dilenci görünümlü hırsızlar suçüstü yakalandı

Dilenci görünümlü hırsızlar suçüstü yakalandı

Kahramanmaraş Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, takibe aldıkları dilenci görünümlü hırsızlık şebekesini suçüstü yakaladı.

23 Mart 2017 - 15:57

Olay, 20 Mart Pazartesi günü Tavşantepe Mahallesi Ahır dağı Caddesi’nde meydana geldi. Cadde üzerinde bir sitede bulunan apartmana dilenci kılığında giren 3 şüpheli bayan apartman çıkışında, etrafı kuşatan sivil polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkaları olduğu öğrenilen şüpheliler; Y. Ç. (21), E. Y. (17) ve S. L. (32) yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 3 zanlı adliyedeki sorgularının ardından da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Apartmanda 2 daireye girdikleri belirlenen şüpheli kadınları gezici hırsızlık şebekesi olduğu ve Osmaniye ilinden ilimize hırsızlık yapmaya geldikleri öğrenildi. Şüphelilerden Sakine Levcit isimli şahsın 3 ayrı hırsızlık suçundan arandığı ve hırsızlık suçundan hakkında 2 yıl 5 ay kesilmiş hapis cezası olduğu tespit edildi. Levcit'in 11 Mart 2017 tarihinde Bahçelievler Mahallesinde bir evden ziynet eşyası hırsızlığı olayını gerçekleştirdiği bilgisine ulaşıldı. Son işlerinde yakayı ele veren şüpheliler üzerinde yapılan aramada; 1 adet kapı açmakta kullanılan plastik aparat ele geçirildi. Ayrıca polis ekipleri, hırsızlık olan apartman dairelerinde ayakkabı izi tespit ederek, şüpheli bayanların ayakkabılarına el koydu. Daha önce de çevre illerde çok sayıda hırsızlık yaptığı belirlenen 3 şüpheli bayan adliyeye sevk edildi.

KAPILARI ÇEKMEK YETERLİ DEĞİL MUTLAKA KİLİTLENMELI

Gündüz vakti hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların daha dikkatli davranmaları gerektiğini ifade eden yetkiler, şu uyarılarda bulundu: “Dilenci ve satıcı kılığında şüpheli bayanlar, özellikle gündüz saatlerinde binalara giriyorlar. Önce kapı zillerini çalarak evin boş olup olmadığını kontrol ediyorlar. Evin boş olduğunu anladıkları anda kapıları özel plastik aparat ile açarak hırsızlık olayını gerçekleştiriyorlar. Vatandaşlarımızın, kapılarını çekip evden çıkmak yerine kilitleyip çıkmaları hırsızların emellerine ulaşmasını kısmen de olsa engelleyecektir. Bu tip hırsızların kilitli olmayan kapıları rahatlıkla açtıklarını bilinmeli ve ona göre tedbir alınmalıdır. (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın