Direksiyon sınavlarında yeni dönem!

Direksiyon sınavlarında yeni dönem!

Akdeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Seyfi Moroğlu, “Yeni düzenlemede sınavlardaki kayıp kaçakları önleyecek tüm dijital tedbirler alındı… Her şeyin yedeği var ama insanın yedeği yok” dedi.

22 Aralık 2017 - 02:46

2018 Ocak ayında Ankara'da yapılacak pilot uygulamanın ardından Türkiye genelinde geçilecek olan kademeli direksiyon uygulama sınavlarında tablet kullanımını gazetemize değerlendiren Akdeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Moroğlu, yeni düzenleme de yapılan dijital tedbirler ile ehliyette kayıp kaçakların önleneceğini belirtti.

 

‘HER ŞEYİN YEDEĞİ VARDIR AMA İNSANIN YOKTUR’

“Her şeyin yedeği vardır ama insanın yoktur” diyerek insan hayatının önemine dikkat çeken Moroğlu, “Yeni düzenleme insanın can ve mal güvenliği için yapılacak. Sürekli trafik kazalarının olması ve terörden fazla can kayıplarının yaşanmasından dolayı trafik eğitimlerine çok önem veriyoruz. Her şeyin yedeği var ama insanın yedeği yok.  Bunun için her türlü dijital tedbirler alınmıştır” diye konuştu.

 

MASRAF ORTADAN KALKIYOR

Moroğlu şöyle devam etti: “Daha önce merkezi sınav sistemlerindeki sınavlar gibi ek 3 ek 4 kağıtlar vardı, onları hazırlıyorduk. O kağıtların tekrardan sisteme işlenmesi vardı. Ama bu ortadaki gereksiz işlemlerin hepsi kalkıp hızlı bir şekilde teknolojik bir ortamda direkt olarak bakanlığın sistemine giriyor. Buda hem zaman kaybını hem kağıt israfını önleyecektir. Burada kursiyerlerde memnun olacaktır. Sürücü kursları memnunlar, hem zaman kaybını ortadan kaldırılmış olacak. Hem devletin üzerinde bu bir yüktü bu ortadan kalkmış olacaktır.”

 

EHLİYETTE KAYIP KAÇAKLAR ÖNLENECEK!

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, ehliyet alacak adaylara uygulanan direksiyon uygulama sınavı değerlendirmeleri, 2018'den itibaren tablet bilgisayarlar ile yapılmaya başlanacak.

Yapılacak yeni sistemi değerlendiren Akdeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Seyfi Moroğlu, “Trafik kazalarında terörden fazla can kayıplarının yaşanmasından dolayı, trafik eğitimlerine çok önem veriyoruz. Her şeyin yedeği var ama insanın yedeği yok.  İnsan güvenliği için her türlü dijital tedbirler alınmıştır” dedi.

 

“İLK UYGULAMA OCAK’TA BAŞLAYACAK”

Direksiyon sınavlarında sürücü adayı değerlendirmesinin anında tablet yoluyla sisteme girildiğini kaydeden Başkan Moroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sürekli trafik kazalarının olması ve terörden fazla can kayıplarının yaşanmasından dolayı trafik eğitimlerine çok önem veriyoruz. Her şeyin yedeği var ama insanın yedeği yok. Bunun için her türlü dijital tedbirler alınmıştır. İl etapta sınav yapıcılar ellerinde tablet bulundurulacak, aracın içerisinde kursiyerin değerlendirmesi yapılacak, anında sisteme düşülecek. Bunun ilk uygulaması Ocak ayında başlayacak. Bununla beraber bizimde sürücü adaylarımıza 5 ay içerisinde tablet verilecek. Sürücü adaylarımızda kursiyer geldiği zaman orada takip sistemleriyle, tablette çalıştığını direksiyon eğitimi aldığını, direkt olarak sisteme oradan girecek.”

 

“DEVLET BÜYÜK BİR MASRAFTAN KURTULMUŞ OLDU”

Yeni düzenlemeyle birlikte sınavlardaki kayıp kaçakların önleneceğine ve dijital sistemin herkesin yararına olan bir çalışma olduğunu vurgulayan Seyfi Moroğlu şunları söyledi: “Yeni düzenleme insanın can ve mal güvenliği için yapılacak. Daha önce merkezi sınav sistemlerindeki sınavlar gibi ek3 ek 4 kağıtlar vardı, onları hazırlıyorduk. O kağıtların tekrardan sisteme işlenmesi vardı. Ama bu ortadaki gereksiz işlemlerin hepsi kalkıp hızlı bir şekilde teknolojik bir ortamda direkt olarak bakanlığın sistemine giriyor. Buda hem zaman kaybını hem kağıt israfını önleyecektir. Burada kursiyerlerde memnun olacaktır. Sürücü kursları memnunlar, hem zaman kaybını ortadan kaldırılmış olacak. Hem devletin üzerinde bu bir yüktü bu ortadan kalkmış olacaktır. Bu sadece direksiyon sınavları için geçerli olacak. Yılsonuna kadar bu sınav sistemine geçilecek. Sınav sistemine geçtikten sonra yılda 8 kez yapılıyordu, bu ilk etapta 2018 yılı için 3’e düşürülecek. 2019 yılında ise tamamıyla bitecek.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...