Diriliş “İkra’ ile başlar

Diriliş “İkra’ ile başlar

Kitap fuarının konuk yazarları bir yandan okuyucuları ile buluşurken, diğer yandan okullara konuk olarak, kitap sevgisini aşılamaya çalışıyorlar.

25 Ekim 2017 - 01:53

Cuma günü Yazar Mustafa Ökkeş Evren, Fatih Şekkeli İlkokulu öğrencileri ile bir araya geldi ve kitap sevgisi konulu bir söyleşi yaptı.
Okul salonunda yapılan söyleşi öncesi Yazarımız Mehmet Doboğlu, okuyan toplumların, medeniyet kurabildiklerini belirterek, eğer gelişmek ve büyük Türkiye’yi birlikte kurmak istiyorsak, kitapla aramızdaki makası daraltmalıyız diyerek, “Okumak Dirilmektir” dedi. Daha sonra Okul Müdürü Mehmet Kabak, açılış konuşması yaptı ve ardından Yazar Mustafa Ökkeş Evren, minik öğrencilere kitap okuma ve yazma denemeleri yapmalı gerektiğini söyledi. Sonra kitaplarını imzaladı ve toplucu resim çekildiler.  MUSTAFA ÖKKEŞ EVREN KİMDİR?1966 yılında babasının (TCDD) memuriyeti sebebiyle bulundukları Gaziantep’e bağlı İslahiye ilçesinde doğdu. Ana ve ata yurdu Osmaniye olmakla beraber babasının tayin sebebiyle geldikleri İskenderun’da İlkokulu ve İmam Hatip Lisesini bitirdi. Çocukluk ve gençlik yılları bu şehirde geçti. Yüksek öğrenim olarak Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. Beş yıl süre İskenderun’da serbest muhasebecilik yaptı. 1995 yılında Adana’ya yerleşti. Burada özel bir kurumda yönetici olarak çalıştı.Yazmaya lise yıllarında başladı. İlk yazısı Bayrak mecmuasında yayımlandı. Şiir, öykü ve denemeleri Çınar, Güneysu, Kırağı, Harman, Palandöken, Edebiyat Yaprağı, Yitik Düşler, Kuşluk Vakti, Rüzigar, Yedi İklim, Edebiyat Ortamı, İz, Milli Eğitim, Edep, Nida ve benzeri dergilerde yayımlandı. Bazı şiirleri Erdoğan Akın tarafından bestelenip albümlerinde yer aldı.Adana’da genç arkadaşlarıyla beraber Edebi Müdahale isimli edebiyat ve düşünce dergisini çıkarttı.Özellikle çocuk edebiyatı alnında çalışmalar yaptı. Yazdığı şiir, öykü, masal ve hikâyeleri, Gonca, Zaman Arkadaşım, Diyanet Çocuk, Milli Eğitim, Salıncak, Elma Şekeri, Ebe Sobe dergilerinde yayımlandı. İnternet üzerinde çocuklar için edebiyat yayını yapan ‘beyazbulut.com’ sayfasında yazdı. 2010-2011 eğitim yılı için MEB Ders Kitapları Komisyonu "KOCAMAN HAYALLER" isimli şiirini ilköğretim 4. sınıf Sosyal Bilgiler Ders kitabına aldı.Yayımlanmış eserleri:Şiir:Kuşlarla Uyanmak (Güneysu Yayınları 1999), Kırk Yağmur Damlası (Salıncak Yayınları -2006), Bir Oruç Masalı (Salıncak Yayınları 2008), Dört Kanatlı Kelebek (Milli Eğitim Bakanlığı Yay 2011).Deneme:40 Hazine (Nar Yayınları 2012), Efendimiz (sav) ile Hasbihal -40 Hadis- (Çizge Yayınları 2012).Öykü:Naribik (Salıncak Yayınları 2007).Yayına hazırlanan kitapları: Şiir/Deyim (Nar Yayınları 2013).

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x