Diş hekiminden asılsız habere rekor tazminat

Diş hekiminden asılsız habere rekor tazminat

Kahramanmaraşlı Diş Hekimi Cennet Taşdemir, hakkında; ‘Doktorları tehditten 7,5 yıl hapis istemi’ başlıklı haber hakkında başlattığı yasal sürecin sonuçlandığını ifade ederek, ilgili haberin tekzip edildiğini belirtti.

19 Şubat 2022 - 03:22

Konuyla ilgili ilk olarak değerlendirmede bulunan Diş Hekimi Cennet Taşdemir’in Avukat Cansu Seçgin, şunları kaydetti: “Bir haber ajansının ürettiği içeriğin haber değeri taşımadığı ve bu bakımdan da müvekkilinin kişilik haklarını açıkça ihlal ettiği Ünye Sulh Ceza Hakimliği kararıyla onanmıştır. Karara da başta ilgili haber ajansı olmak üzere haberin yayınlandığı hiçbir kişi, kurum itiraz etmemiştir. Karar kesinleşmiş durumdadır. Dolayısıyla biz şuanda içeriklerin kaldırılması tekziplerin yayınlanmasına ilişkin süreçleri takip ediyoruz. Tabi müvekkilimim ne ağzından nede kaleminden çıkmayan cümlelerle yapılan habere ilişkin tüm hukuki ve cezai süreci de başlattık. Konuyla ilgili kararı Türk yargısı verecektir. Ancak burada unutulmaması gereken şey, bir hekime, bir kadına yöneltilen bu çirkin karalama kampanyasıdır. Biz bu konuyla ilgili takdiri de kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz” diye konuştu.

Yasal süreç hakkında İstanbul’da ofisinde açıklama yapan Dt. Cennet Taşdemir, “2 Ocak 2022 tarihinde bir haber ajansı tarafından yapılan ve birçok abonesi tarafından çekilip çok çirkin başlıklarla servis edilen haberleri mahkeme kararıyla kaldırtmış bulunuyorum. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği bu haberleri basın özgürlüğü hukukuna aykırı buldu. Haberimi yapan bütün sitelere ve tv kanallarına tekzip yazımızı gönderdik. 3, 5 yıl önce annemin vefatından hemen sonra bir paylaşımın altına yazdığım 10’larca yorumum vardı. Sağlıkta şiddeti kınayan yorumlarımın tamamını yayınlamadan, geneline bakılmadan ve bazı yerleri kapatılarak Kahramanmaraş tabip odası tarafından hakkımda suç uydurulmuştu. Annemin davası husumeti nedeniyle. Ancak paylaşımın üzerinden 3 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen bu konunun yeni bir olaymış gibi haber yapılması basın özgürlüğündeki haberin güncel olması maddesiyle çelişkili bulundu. Haberin yayınlanma tarihi bu haberi yaptıran Dr. Lütfi Tiyekli’nin ‘çocuğa cinsel istismar’ sucu tarafından yargılandığı mahkemesine günler kala yapılması çok manidardır” dedi.

Taşdemir, açıklamasının devamında ise, “Bu haberi yaptıran kişinin benim üzerimden kahraman olma cabasından başka bir şey değildi. Benim çok eski ve önemsiz bir haberimi yapan bu ajans muhabiri gecen hafta kesin kararı çıkmış olan ve Türkiye cumhuriyeti tarihinde bir ilk olan tabip odası başkanının çocuğa cinsel istismar davasını ve sonucunu haber yapmaması ise tartışılacak bir konudur. Galiba bu konu onun için haber niteliği taşımamıştır. Belki de 5 yıl sonra haber yapacaktır. Paylaşıma dair yorumumu çarpıtarak, gerçeği yansıtmayacak şekilde kamuoyuna servis eden, doktorları tehdit ettiğimi savunan ve beni 130 bin sağlık personeli karsısında hedef tahtası ilan eden, bana söz hakkı tanımayan bu kişiyi ve bu haberi yapan ajansı şiddetle kınıyorum. Kınamakla kalmayıp haklarında suç duyurusu yapıp; gördüğüm zarar üzerine maddi manevi rekor bir tazminat davası açmak üzereyim. Hukuka uygun olmayan bu haber üzerine 20 binden fazla kişiden aldığım tehdit ve hakaretlerin noter onaylı ekran görüntülerini aldık. Onur, haysiyet ve şerefimi zedeleyen yorum sahiplerine ve buna neden olan kışı ve haber ajansına karşı hukuk mücadelemi başlatmış bulunuyorum. Şikayetçi olacağım binlerce kişiye bir önerim var; sizde bu haberi yaptıran ve yapan kişiyle ilgili şikayetçi olabilirsiniz. 3,5 yıl önce olmuş bir yorumu yeni olmuş gibi haber yapıp yanlış servis eden onlar ve sizde onlara inanıp aslını astarını öğrenmeden hakaretlere başladınız. Bu yüzden sizlerde o kişileri suçlayıp onlar hakkında şikayetçi olabilirsiniz. Son olarak sunu belirteyim ben annemin ihmaller zinciri sonunda vefatında bile sorumlu doktorlara karsı bir kez bile hakarette bulunmazken sizler; yalan bir haber karsısında binlerce hakarette bulundunuz. Bana sözlü ve yazılı şiddette bulundunuz, klavyenin basında bile soğukkanlı olamadınız. Şimdi soruyorum size; bizim yasadıklarımızı yaşasaydınız kaç kişiye saldıracaktınız?” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x