Diyabetin Düşmanı: Elma!

Diyabetin Düşmanı: Elma!

Kahramanmaraş’ın en başarılı diyetisyenleri arasında yer alan Sevgi Sevmez, elmanın faydalarını gazetemize verdiği özel röportajla sıraladı. Sevmez, elmanın kilo vermek isteyenler için bire bir besin olduğunu ifade etti.

25 Temmuz 2018 - 19:46

Kahramanmaraş’ta adından sıkça söz ettiren diyetisyen Sevgi Sevmez, elmanın faydalarını sıraladı. Sağlıklı bir vücut için elma tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Sevmez, “Kimimiz fit bir vücut için, kimimizse ışıldayan bir cilt için diyetimizde yer veririz kendisine. Elma diyet konusunda birebir besindir” dedi.

AĞIRLIK KONTROLÜNE ELMA DESTEĞİ

Elmanın düşük kalori ile diyet yapmak isteyen vatandaşlara iyi geleceğini söyleyen Sevgi Sevmez, şunları dile getirdi: “Elma gerçekten ağırlık kontrolü sağlamada önemli bir besin fakat bazılarımızın zannettiği gibi sıfır kalori değil. 1 küçük boy elma, ki bu Amasya elması kadar oluyor, 1 porsiyon demek ve yaklaşık 60 kalori enerji veriyor. Yani elma için porsiyon kontrolü konusunda dikkatli olmak gerekiyor. 1 porsiyon elma 2,6 gram lif içeriyor, bu da 1 elmayla günlük posa gereksinmenin yaklaşık yüzde 10’unu karşıladığın anlamına geliyor. Yüksek posa içeriğiyle elma, yok kalmana ve iştah kontrolü sağlamana yardımcı oluyor. Günün herhangi bir ara öğününde tercih ettiğin 1 porsiyon elma ise uzun vadede sağlıklı ve fit olmana ve kalmana yardımcı oluyor.”

CİLT DOSTU!

Elmanın içerisinde bulunan A ve C vitaminlerinin cildi zararlı güneş ışınlarından korudğunu söyleyen Sevmez, “Sigara gibi zararlı çevresel etkenlerden, kirlikten dahası tüm serbest radikallerden koruyor. Cildinin esnekliğini arttırıp kırışıklık oluşumunu bir miktar engelleyecek olan kolajen sentezine yardımcı oluyor. Kan dolaşımını olumlu etkileyip, yaralanma ve iltihaplanmalarda iyileşme sürecini destekliyor. Kısacası hem dermatolojik hastalıklarda iyileşme sürecine yardımcı oluyor hem de cildinin ışıltısına ışıltı katıyor” diye konuştu.

KANSERE DÜŞMAN, KALBE DOST

Elmanın kanser hücrelerine adeta düşman olduğunu ve kalbi beslediğine vurgu yapan başarılı diyetisyen, “İçeriğindeki lif ve antioksidanlar ile vücudundan toksinleri atmana yardımcı olan elma, kansere karşı adeta bir kalkan görevi yaparak seni koruyacak. Ayrıca lif sindirim sistemi konforunu artırarak kolon kanser riskine karşı seni koruyacak. Kalp sağlığın için diyetini lezzetli ve keyifli olduğu kadar sağlıklı hale de dönüştürmen şart! Elma da bu 3 kriteri sağlayan nefis bir besin. İçeriğindeki polifenoller ve lif ile elma, kan lipid profilini olumlu etkiliyor ve kalbini koruyor. He bu arada yağlarını eriteceğini ve kalbini koruyacağını vadeden sabahları elma suyu iç efsanesi kulağa pek sağlıklı gelmiyor benden söylemesi” şeklinde konuştu.

DİYABETTEN KORUYOR!

Elmanın diyabet hastalığına da savaş açtığını aktaran Sevgi Sevmez, bu konuda ise şu cümleleri kullandı: “Elma içerdiği antosiyaninler ile özellikle tip 2 diyabetin senden uzak kalmasına yardımcı olacak. Ayrıca lif ile kalbini koruyan, kan lipid profilini düzenleyen elma, dolaylı olarak diyabet oluşumunu engellemeye yardımcı olacak. Eğer diyabet hastalığın var ise de yeşil ya da kırmızı istediğin elmayı 1 porsiyon olacak şekilde ara öğünlerde süt ya da yoğurtla birlikte keyifle tüketmekten korkma.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı