Diyanet İşleri Başkanı’na tebrik ziyareti

Diyanet İşleri Başkanı’na tebrik ziyareti

Türkiye’nin önde gelen kanaat önderlerinden Kahramanmaraş Ülfet Vakfı Kurucu Başkanı Abdullah Taylan Hocaefendi, yönetiminde bulunduğu Anadolu Alimler Bildiği Yönetim Kurulu ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

27 Kasım 2017 - 20:11

Anadolu Alimler Birliği Başkanı Ömer Faruk Akkaya, (Türkiye) Reisul - Kurra Mustafa Demirkan, Araştırmacı Yazar YUSUF Kaplan, Fatih Sultan Mehmed Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hamdi Arslan, Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Tayyi̇b Elçi, Birlik Başkanı Ömer Faruk Akkaya hoca öncülüğünde, gerçekleşen ziyarette, Diyanet İşleri Başkanı için atandığı yeni görevinde, kendilerini tebrik edip, başarılar dilediler.

Türkiye Alimleri Birliği tarafından kendilerine hediye edilen, Efendimiz (s.a.v.)’in Hilye - i Şerifi kabulünde Başkan ve heyet manevi duygular yaşadı. Türkiye Alimler Birliği Başkanı Ömer Faruk Akkaya, Diyanet İşleri Başkanlığının ülke için önemine dikkat çekerek, yıpratılmasına kesinlikle müsamaha etmeyeceklerini ifade ettiler. Bugün ihtiyaç duyulan birlik ve beraberlik ruhunun, ancak beraber sağlanabileceğini ifade eden Akkaya, başkanımızla daha güzel hizmetler için, beraber olduklarını ifade ettikten sonra sözlerine şöyle devam etti; “Diyanet İşleri Başkanlığımızın yurt dışı hizmetleriylede İslam aleminin umudu olması, bizleri daha çok sorumlu ve duyarlı hale getirmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığının yurt içinde ve dışında yaptığı hizmetlerden dolayı, teşekkür ediyor bu ulvi teşkilatın başarılarının devamını diliyoruz.”

Ülfet Vakfı Kurucu Başkanı Abdullah Taylan ise görüşmede; “Cumhuriyet tarihi boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı, itikadı ve ameli mezhepler yapısında, bir omurga görevi yapmıştır. Bundan dolayıdırki bu güne kadar Türkiye’mizde diğer coğrafyalardan farklı olarak din adına herhangi bir bozuk/ sapık örgüt, din adına yer edinip başarılı olamamıştır. Başkanımızdan ricamız, bu omurgayı daha çok takviye etmesidir.” dedi

Diyanet İşleri Başkanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Ali Erbaş’a tebriklerini ileten Taylan Hocaefendi, bu ulvi makamın her türlü fitneden korunması adına, beraber olduklarını ifade ederek duada bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade ederek; Türkiye için en güzel hizmetlerin olacağına işaret etti. Erbaş özellikle eğitim üzerinde ciddi çalışmaları olduğunu belirterek; diyanet olarak tüm güzel çalışmalara açık olduklarını, her türlü faydalı çalışmanın yanında yer alacaklarını dile getirmesinin ardından Anadolu Alimler Birliği heyetine, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın