Doğaçlama iftar buluşmaları başladı

Doğaçlama iftar buluşmaları başladı

Kahramanmaraş’ta Saçaklızade Vakfı’nın girişimleriyle yaklaşık 4 yıldır süregelen Geleneksel Doğaçlama İftar Buluşmaları, geçtiğimiz Salı akşamı Abdülhamit Han Camii bahçesinde gerçekleşti.

01 Haziran 2017 - 14:27

Kahramanmaraş’ta yaşayan Suriyeli mülteciler ile şehir halkının kaynaşmasının amaçlandığı iftar buluşmalarında herkes kendi evinde hazırladığı kumanyaları yanlarında getiriyor, kumanyası olmayan vatandaşlarla sofralarını paylaşıyor.

Ramazan Bayramına kadar her Salı akşamı, Abdülhamit Han Camii bahçesinde organize edilecek olan Geleneksel Doğaçlama İftar Buluşmaları için gazetemize konuşan Saçaklızade Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Şirikçi, “Şehrimizde Suriyeli kardeşlerimiz yaklaşık 6 yıldır kalıyorlar. 5’inci yılını doldurdu neredeyse! Biz de 4 yıldan beri geleneksel olarak her Ramazan-ı Şerifte bu şehrin insanlarıyla Suriyeli mülteci kardeşlerimizi buluşturmayı geleneksel hale getirdik. Geçtiğimiz senelerde de yapmıştık bunu. Ramazan ayının belirli günlerinde Maraşlılarla misafirleri buluşturuyoruz” dedi.

İftar buluşmalarının organizasyon dışında doğaçlama yoluyla oluştuğunu ifade eden Saçaklızade Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Şirikçi, insanların kaynaşması adına önemli bir program olduğunu kaydetti.

Şirikçi, şöyle konuştu: “İnsanlar evlerinde nimetlerini yapıp getiriyorlar. Sofralarını açıyorlar. Buraya yemek getirmeyen misafirlerini sofralarına buyur ediyorlar. Ekmeklerini paylaşıyorlar. Aslında bu şöyle bir mesaj veriyor dünyaya: Biz en zor zamanlarımızda bile her şeyimizi paylaşacak bir gönül huzuruna sahibiz. Maraşlılardan Allah razı olsun. Hakikaten fevkalade bir özen gösteriyorlar.”

Burada her serginin üzerinde bir aile var. Yaklaşık 50 aile kendi imkânlarıyla yaptıkları yemekleri getirip burada kardeşlerine ikram ediyorlar. Hatta bugün havanın soğuk olmasına rağmen misafirlerini ağırlamaktan zevk duydular.” Misafirperverlik ve paylaşımcılığın Türk milletinin hem geleneklerinde hem de genlerinde olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Şirikçi, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Yani biz misafirperver bir milletiz. Dinimizin verdiği bir güzellik daha var ki; âlemlerin efendisinden öğrenmişiz: Asla sofraya yalnız oturmayız. İftarlarımızı yalnız yapmak istemeyiz. Hem kendi çocuklarımız hem Suriyeli mülteci kardeşlerimizin çocukları bu caminin bahçesinde kaynaştılar, oynadılar. Büyük bir zevk içinde de ikramlarımızı birbirimize uzatıyoruz. Çoğu apartmanlarda en yakın komşuların dahi birbirini görmeden iftar ettiklerini düşünürsek; yani koca Ramazan ayını geçirdiklerini düşünürsek bugün burada ortaya konulan fedakârlık hakikaten çok güzel bir manzara. Rabbim milletimizden razı olsun, devletimize zeval vermesin.” Suriyeli mültecilerin zor zamanlarının en kısa sürede sona ermesini temenni eden Şirikçi, “Memleketlerine dönsünler. Biz istemiyoruz burada yani ilelebet kalsınlar; ama biz burada kaldıkları sürede onlarla her şeyimizi paylaşabileceğimizi buradan dünyaya ilan etmiş oluyoruz. Rabbim bu konuda bize yakınlık gösteren herkese rahmetiyle muamele göstersin. Ramazan ayı ülkemize huzur getirsin. Bayrama kadar her Salı günü olmak üzere üç defa da böyle iftarda bir araya geleceğiz. Bunun etrafımıza duyurulmasını istiyoruz. Bugün ilk olmasına rağmen bu kadar kalabalık vardı. Bundan sonraki iftar buluşmaları çok daha kalabalık olacak inşallah. Ben buradan bütün Maraş halkını bu sofralara davet ediyorum. Önümüzdeki hafta Salı günü yeniden bir arada olacağız. Kimse başka bir yere söz vermesin inşallah” şeklinde konuştu: (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol Açıyor
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol...