Dondurma Festivali 22-24 Eylül’de

Dondurma Festivali 22-24 Eylül'de

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası Dondurma Festivali 22-23-24 Eylül 2017 tarihleri arasında Trabzon Bulvarı’nda gerçekleştirilecek.

07 Eylül 2017 - 20:01 - Güncelleme: 07 Eylül 2017 - 20:04

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı festival öncesi yaptığı açıklamada Dondurma Festivali için sektörün temsilcileri ile bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunduklarını ve birçok toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi.


Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Kabakcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Dünyada iki dondurmadan birisi olan Kahramanmaraş Dondurması için yapmayı planladığımız Dondurma Festivali için sektör temsilcileri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk. 22-23-24 Eylül 2017 tarihleri içerisinde yapacağımız Dondurma Festivali için neler yapabilirizi konuştuk. Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz Dondurma Festivalini çok kapsamlı bir şekilde olması için çalışmalarımız devam ediyor.


Dondurmanın ortaya çıkışına sebep olan Karsambaç’tan başlamak üzere, köylerimizde kar basma olaylarına ve dağdan kar getirme işlerine kadar hepsine değinmek istiyoruz. Çok kapsamlı, dolu dolu bir festival yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi