Donör çıkarımında bölge birincisiyiz!

Donör çıkarımında bölge birincisiyiz!

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi 2016 yılı içinde tek başına bölgedeki 19 hastanenin çıkarttığı aile iznine bağlı donör sayısının 4’te 1’i ölçüsünde donör çıkarttı. Yönlendirmeleriyle yaklaşık 30 hastanın yeniden hayata tutulmasını sağlayan Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ ve Doku Nakli Birimi, organ bağışı noktasında büyük bir başarıya imza attı.

28 Şubat 2017 - 12:21

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ ve Doku Nakli Birimi, 2016 yılında aile izni ve donör çıkarımında bölge birincisi oldu.

ORGAN NAKLİNE İHTİYAÇ VAR

Yaptığı yeni hizmetlerle tüm Türkiye’de sağlık alanındaki kurum ve kuruluşlarının dikkatini çeken Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi organ-doku naklinde aile ve donör çıkarımında kendi bölgesindeki 9 il arasında birinci oldu. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, “Dünyada çok sayıda insan organ yetmezliği ile karşı karşıya kalmakta verici sayısının yeterli seviyede olmaması organ nakline ihtiyacı arttırmaktadır. Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ ve Doku Nakli Birimi büyük bir başarıya imza atarak, Sağlık Bakanlığına 2016 yılında 18 beyin ölümü bildirimi yapmış, 11’inden aile izni alınmış ve 9 tanesi donör olmuştur” ifadelerine yer verdi.

YANCAR: EKİP ÇALIŞMASIYLA BAŞARDIK

Organ bağışının ve hayat kurtarmanın önemine değinen Yancar, şöyle konuştu: “Adana Bölge Koordinasyon Merkezine bağlı olan hastanemiz; Adana, Mersin, Gaziantep, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis ve Niğde illerindeki Tıp Fakülteleri,  Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ve özel hastaneler içinde aile izni ve donör çıkarımında bölge birincisi oldu. Organ ve doku naklinde başarı elde etmede ekip çalışması çok önemli! Doğru bilgilendirme, yoğun bakım hizmetlerinden duyulan memnuniyet, hasta yakınlarının ikna edilmesinde büyük önem taşıyor.  Organ ve Doku Nakli Birimi personelimize ve yoğun bakım çalışanlarına teşekkür ediyorum.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x