Dulkadiroğlu’ndan virüse karşı tedbir
Reklam

Dulkadiroğlu'ndan virüse karşı tedbir

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Korona Virüsüne karşı aldıkları tedbirleri anlattı. Başkan Okay, hizmet binaları, sosyal tesisler, gençlik merkezi, müzeler ve konakların dezenfekte işlemlerinin yapıldığını söyledi.

17 Mart 2020 - 02:30 - Güncelleme: 17 Mart 2020 - 02:38

Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de görülen Korona Virüsü ile ilgili Bakanlığın ön gördüğü tüm tedbirleri aldıklarını dile getiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, dezenfekte çalışmalarını büyük bir hassasiyet içerisinde yaptıklarını söyledi.
Bu kapsamda ilk olarak personelin eğitildiğini aktaran Başkan Okay, akabinde vatandaşların bilinçlenmesi adına afiş ve broşür çalışmaları yapıldığını aktardı. Bu afiş ve broşürlerinin vatandaşlara tek tek dağıtıldığını dile getiren Başkan Okay, esnafın da bu konuda bilinçlendirildiğini kaydetti.
Hizmet binalarıyla vatandaşlın sıklıkla ziyaret ettiği tüm alanların dezenfekte edildiğini anlatan Başkan Okay, tedbirleri şu satır başları altında sıraladı:
DEVLETİMİZ DÜNYAYA ÖRNEK OLDU
“Dünyayı etkisi altına alan ve özellikle Avrupa’da hızlı bir şekilde yayılan Koronavirüs’ü ülkemizde de görüldü. İlk olarak 2019 yılında Çin’de görülen bu virüs ile ilgili devletimiz tüm tedbirleri en üst düzeyde almış durumda. Bu konuda Sağlık Bakanlığımız dünyaya örnek olacak bir tutum sergilemektedir. Alınan bu tedbirler sayesinde virüs ülkemizde çok geç görülmüş ve yayılması da engellenmiştir. Devletimizin almış olduğu tedbirlere ek olarak bizler de yerel yönetimler olarak bu konuda bazı tedbirler alıyoruz. Bu kapsamda ilk olarak personelimizin virüs hakkında bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına uzman kişilerden eğitim aldık. Akabinde vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi adına el broşürleri ve afişler hazırladık. Bu el broşürleri ve afişleri Pazar yerlerinde, çarşı alanlarımızda ve vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı alanlarda dağıttık. Özellikle Pazar yerlerimizde rutin olarak yaptığımız temizlik ve dezenfekte çalışmalarını daha hassas hale getirdik. Ayrıca hizmet binalarımızı ve tesislerimizi temizleyerek dezenfekte ettik.”
TESİSLERİMİZ DEZENFEKTE EDİLİYOR
“Gençlik Merkezimiz, müzelerimiz, konaklarımızı, sosyal tesislerimiz ve vatandaşlarımızın ziyaretine açık tüm alanlarımızı hassasiyetle temizliyor ve dezenfekte ediyoruz. Dezenfekte çalışmalarının ardından Gençlik Merkezimizi, Müzelerimizi, konaklarımızı ve sosyal tesislerimizi ziyarete kapattık. Özellikle Mutfak Müzemiz Kahramanmaraş’ta en çok ziyaret edilen turistik bir alan. Mutfak müzemizin bu ziyaretçi sayısını da göz önüne alarak önce dezenfekte çalışması yaptık ve akabinde bu alanımızı ziyarete kapattık. Bunun dışında Gençlik Merkezimiz, konaklarımız ve sosyal tesislerimiz de ziyarete kapatıldı. Burada önceliğimiz vatandaşlarımızın sağlığıdır. İnşallah bu sürecin tamamlanmasıyla ziyarete açılış tarihini de bildireceğiz.”
RİSKLİ ALANLAR VE ÇÖP KONTEYNIRLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR
 “İlçemizde bulunan çöp konteynırlarını da ayrıca temizliyor ve dezenfekte ediyoruz. Bu süreçten önce de çöp konteynırlarımızı düzenli olarak temizliyor ve dezenfekte ediyorduk. Bundan sonra da bu çalışmaları hassasiyetle sürdüreceğiz. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bu hassas çalışmalarımızın devam edeceğinin altını çizmek istiyorum. Her konuda olduğu gibi bu konuda da devletimiz üzerine düşeni yapmaktadır. Buradan vatandaşlarımıza çağrımız Sağlık Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kurallara harfiyen uymalarıdır. Bu konuda oluşturulmak istenen panik havasına kapılmamalı ve devlete güvenmelidirler.  Panik havasında oluşan fırsatçılar ile ilgili de bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Bu konuda vatandaşımızın duygularını sömürmek isteyenlere karşı Zabıta ekiplerimizde gerekli çalışmaları yapmaktadır.”

DUL 1300

DUL 1474

DUL 1528

DUL 1579

DUL 1596

DUL 1640

DUL 1672

DUL 1697

DUL 1739

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x