Dünyanın en büyüğünü yaptı!

Dünyanın en büyüğünü yaptı!

Kahramanmaraşlı Bakırcı Ustası Mehmet Erdem Dünya'nın en büyük bakır sinisini yaparak büyük bir başarıya imza attı. Çocukluğundan beri bakırcılık yaptığını belirten Erdem, mesleğinde en iyilerden birisi olduğu Dünya'nın en büyük bakır sinisini yaparak gösterdi. Bu başarısını Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesine anlattı.

10 Mart 2018 - 02:48

ÇOCUKLUĞUM BAKIRCILIK İLE GEÇTİ

1972 yılından beri bakırcılık yaptığını belirten Mehmet Erdem, ''Çocukluğumuzdan beri bakırcılık yapıyoruz. O dönem yaptığımız en büyük bakır siniyi 120 cm kadar yapmıştık. Dayım bugün hala anlatır kendisi 78 yaşında. Ben 120'ye kadar yapmıştım sen şimdi 185 cm yaptın. Bu zamana kadar 50 yıl oldu böyle birşey görmedim. Kahramanmaraş adına büyük bir yatırım olarak düşünüyorum. Bu rekoru kırmak bana nasip olduğu için ve Kahramanmaraş'ı temsil ettiğim için ayrıca onur duyuyorum'' dedi.

İhracatçı bir firma aracılığı ile talep üzerine 185'lik 10 adet bakır siniyi Fransa'ya gönderdiğini ifade eden Erdem, ''Başka bir yerde bulamadılar ki Kahramanmaraş'a kadar geldiler. Şehrimizi tanıtmak bize nasip oldu. Elimden geldiğince bu bakır sini'nin işlemelerini desenlerine özenerek yaptım. 10 adet gönderdim. Yaklaşık 1.5 Ay içerisinde bitirdim. Makinalaşma olmadığı için bir tanesini yapmak en az 1.5 ile 2 gün alır. Bütün işlemlerini desenlerini ve işçiliğini 1.5 ay gibi bir sürede tamamladığını söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI MASASINI KAPLAYABİLİRİM

Bakırcı Ustası Mehmet Erdem, ''Cumhurbaşkanlığı köşkünde bulunan büyük masaya değinerek, ''4-5 metre çapında bir masa. İsterlerse onu bile kaplarım. Kullanıcı konseptine bağlı olarak talep üzerine bakır kaplamaları da yapabilirim'' dedi.

Erdem daha sonra şöyle konuştu;

Bakırcılık deyince zaten mutfak eşyası akla geliyor. Onlar zaten rutin yapılıyor. Burada daha değişik şeyler yaparak şehrimizin maharetlerini uluslararası alanda duyurmayı hedefliyorum. Uzun yıllar şehir dışında kaldım. Memleketimizde bakırcılığın yeterince duyurulmadığını düşünüyorum. İnşallah bu açığı da kısa sürede gideririz.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı