E-Devlet giriş işlemleri nasıl ve nereden yapılır?

E-Devlet giriş işlemleri nasıl ve nereden yapılır?

E-Devlet giriş işlemleri E-Devlet’in resmi portalı üzerinden yapılır. E-Devlet girişi için E-Devlet şifresi almanız gerekmektedir. Bu işlemleri yapmak istiyorsanız haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

08 Aralık 2015 - 00:39

Dünyada kamu hizmetlerinin dijital teknolojiyle birlikte daha modern bir yapıda şekillendiriliyor olması Türkiye’de de kamu kurumları tarafından internet hizmetleri konusunda vatandaşlara çok daha geniş kapsamlara sunuluyor olmasına neden oluyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan geniş online hizmet ağı ile kamu kurumları vatandaşların kamu işlemlerinde internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Başbakanlık tarafından dijital platform üzerinde vatandaşın hizmetine açılan ve her bir devlet kurumunun internet üzerinde hizmete açmış olduğu online hizmet sayfalarını ve uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya toplayan sanal devlet portalı e-devlet sistemi vatandaşın internette kamu işlemlerindeki en büyük yardımcısı pozisyonunda bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu sanal devlet portalı vatandaşın dijital platform üzerindeki en güvenli, en hızlı ve en pratik ara yüzlü işlem portalıdır.
 
Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız. 
 
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
 
Türkiye’de internet altyapısını ve modern mobil teknolojileri en aktif şekilde kullanan tüm kamu kurumlarının internette hizmete açtığı dijital kamu hizmet uygulamalarını içerisinde barındıran sanal devlet portalı üzerinde vatandaş, pek çok kamu işlemine özel hizmet veren bir uygulama sayfası bulabiliyor. Kamu kurumlarının her birine özel ayrı hizmet listeleri, vatandaşın kişiselleştirebileceği benim sayfam hizmeti ve daha pek çok fonksiyonel hizmet sayfası ile sanal devlet portalı e-Devlet sistemi vatandaşın kamu işlemlerinde ve sorgulamalarında internet gibi interaktif hizmet portalının sağlayacağı tüm avantajlardan ve kolaylıklardan yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Bu nedenle de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılan dijital bir hizmet olarak ön plana çıkıyor. Daha modernize bir kamu hizmet yapısının oluşturulabilmesine yardımcı olan bu internet tabanlı kamu hizmetleri, Türkiye’de de kamu kurumları tarafından aktif olarak kullanılmaya başlandı. Ancak hızla gelişen teknoloji ile yaygınlaşan internet kullanımı, dijital platform üzerinde vatandaşa online kamu hizmeti sunmak isteyen kamu kurumlarının internette vatandaşın hizmetine açmış olduğu online hizmetlerinin dağınık ve karmaşık bir yapıda olmasına yol açıyor. Bu durum internet kolaylığında kamu işlem fırsatını getirmekte olan online hizmetlere vatandaşın erişiminin zorlu ve hatta imkansız olmasına yol açabiliyor.
 
İnternet üzerinde yer alan ve Başbakanlık tarafından hizmete açılan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi Türkiye’nin internet üzerindeki en güvenli sanal portalıdır. Özellikle vatandaşların kimlik bilgilerinin güvenliği ve kamu işlemleriyle yapılacak işlemlerde yüksek güvenlikli işlem kolaylıklarından yararlanabilmesi amacı ile özel güvenlik önlemleri bulunuyor. Dijital teknolojileri en üst önlemlerinin kullanıldığı sanal devlet portalı içerisinde işlem yapabilmek ve sanal devlet portalının sağlayacağı tüm hizmet avantajlarından yararlanabilmek isteyen vatandaşların öncelikle sanal devlet portalı e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Yüksek güvenlikli 4 farklı giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak sadece dakikalar içerisinde sanal devlet portalı e-Devlet sistemine giriş yapabilmek için dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen ‘sisteme giriş’ ekranından sistem kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor. Vatandaşlara dijital platform üzerinde e-Devlet kimlik doğrulaması işlemlerini ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’ , ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sanal devlet portalında kimlik doğrulaması yapabiliyor.
 
Türkiye’de 18 yaşını geçen vatandaşların yararlanabildiği bu sanal devlet portalı hizmetleri, ülke genelinde aktif olarak 28 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Bu kullanım oranı yaklaşık olarak ülke nüfusunun yarısına denk geliyor. Bu şekilde kamu işlemlerinde vatandaşın oldukça sık ve yoğun bir şekilde kullanmakta olduğu bir sanal devlet portalı olan e-Devlet sistemi üzerinden günün her saatinde ve bulunulan her yerden işlem gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminde 200’den fazla kamu kurumunun yaklaşık 2 bin civarında online hizmet uygulaması bulunuyor. Bu yüzden son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılan bir online kamu hizmet portalı olarak öne çıkıyor. Vatandaşın günü her saatinde kamu hizmetlerini kullanabilmesine imkan vermesi de vatandaşın son yıllarda kamu işlemlerinde ve sorgulamalarında oldukça aktif ve sık bir şekilde kullanmasına yol açıyor. İnternete erişim sağlanabilen her yerden ve günün her saatinde mesai saati koşulu olmadan ve kurum binasına gitmeden en güncel işlemleri dahi dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmek mümkün oluyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x