Eğitimde ‘İyi Örnekler’ takdir edildi

Eğitimde ‘İyi Örnekler’ takdir edildi

İyi örnek olarak kabul edilen çalışmaların ortaya çıkarılması, yaygınlaştırılması ve diğer okullar tarafından model alınmasını amacıyla başlatılan Eğitimde İyi Örnekler Projesi’nin ödül töreni Öğretmenevi yanındaki kıraathanede gerçekleştirildi.

09 Haziran 2017 - 17:27

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Projesi kapsamında Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler düzenlenen törenle dereceye girenlere verildi. Dulkadiroğlu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,  2014 yılından beri eğitimde iyi örneklerin en alt seviyeden başlayarak; Milli Eğitim Bakanlığı’nın en üst seviyesine ulaşacak şekilde bir faaliyeti icra ettiklerini kaydetti.

EĞİTİMDE İYİYE GİDİYORUZ!

Akkurt, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2014 yılında bütün Türkiye’de başlattığı “Eğitimde İyi Örnekler” projesine katkı sunan herkese teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt, şöyle konuştu: “Eğitimde İyi Örnekler projesi biliyorsunuz Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2014 yılında bütün Türkiye’de başlattığı bir program. Gerekçesi şuydu: Biliyorsunuz Sosyal Bilimlerde tek doğru yoktur. Birden çok doğru vardır. Ama bunların yöntemlerini, tekniklerini hepimiz aynı amaca, aynı sürece doğru yönlendirmemiz gerekiyor. Bu anlamda da teorinin içerisinde bulunanlarla pratikte yaşayanlar arasında ciddi bir bilgi ve kültür farklılığı var. Ve bunlar oluşuyor. Bu bilgi farkı, kültür farkı, anlayış farkı, kavrayış farkı da bize mahalli anlamda yapacağımız çalışmaların alanlarını belirliyor. Biz, 2014 yılından beri eğitimde iyi örneklerin en alt seviyeden başlayarak; Milli Eğitim Bakanlığı’nın en üst seviyesine ulaşacak şekilde bir faaliyeti icra etmeye çalışıyoruz. Sizin ortaya çıkardığınız bu öğrenme teknikleriyle beraber iyi uygulamalarla ilgili süreçleri Bakanlığımızın da kullanabileceği alana doğru dönüştürmeye gayret ediyoruz.” Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı projeyi sahiplenmeleri nedeniyle Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere idareci ve yöneticilere teşekkür eden Akkurt, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu bu uygulamaların, sadece kendi üzerinde kalmamış olması, sadece kendinin sorumluluğunda gitmemiş olması; Sivil toplum örgütlerimizin, belediyelerimizin, öğretmen arkadaşlarımızın, yöneticilerimizin buna sahip çıkıyor olması da bizim yükümüz hem hafifletiyor hem de moral ve motivasyon olarak yorulduğumuz yerde bize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Dulkadiroğlu Belediyesi ile uzun bir süreden beri birçok faaliyette bulunduklarını dile getiren Akkurt, şunları söyledi: “Bunlardan bir tanesi bu içinde bulunduğumuz alan. Burası kıraathane olarak Öğretmenevi’nin hemen yanında olmasına rağmen buradaki sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılmasında bunlara katkı sunulmasında Dulkadiroğlu Belediyesi bize çok ciddi anlamda yardımcı oldu. Buranın hizmete açılması esasında da birçok yazarımız, şairimiz, edibimiz burada bizim bu imza törenimize katıldı. Burası artık Kahramanmaraş’ın ciddi anlamda kültür merkezi haline geldi. Bir çok şairimizi, yazarımızı, hikayecimizi burada ağırlıyoruz. Öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle onları burada buluşturuyoruz. Buradaki masrafları da Dulkadiroğlu Belediyesi karşılıyor. Sayın Başkanıma bu anlamda katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum.”
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ise eğitime verdikleri desteği hatırlatarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Dulkadiroğlu Belediyesi olarak eğitimin her alanına destek olmaya çalışıyoruz. Bu desteğimiz de artarak devam edecek. Konuşmaların ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. (HABER-FOTO: ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x