Eğitimli gençlik için uğraş veriyoruz

Eğitimli gençlik için uğraş veriyoruz

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kahramanmaraş Gençlik Komisyonu Başkanı Latife Gizem Erimhan ve Komisyonun yürütme kurulu üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesini ziyaret ederek derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

11 Ocak 2017 - 14:00

KADEM Gençlik Komisyonu yürütme kurulu ile Bugün Gazetesini ziyaret eden KADEM Gençlik Komisyonu Başkanı Latife Gizem Erimhan derneklerinin 2014 yılında kurulduğunu hatırlatarak; “derneğimizde cinsiyet ayrımı yok, erkeklerden de üyelerimiz var. Üniversite de bir topluluk açtık. Arkadaşlarımızla birlikte projeler üretmeye çalışıyoruz. Tabiki derneğimizin önemli çizgileri de var. Kadınlara daha öncelik verilmesini istiyoruz, bir feminist olarak değil de örneğin gazeteci arkadaşlarımızı ziyaret ederken bayanlarımıza öncelik veriyoruz.” Dedi.

Derneklerinin faaliyetleriyle ilgili de konuşan Erimhan; “eğitimler verdik, örneğin KOSGEB’le iş birliği protokolü imzaladık, ev hanımlarımıza girişimcilik belgesi verdik, seminerler, konferanslar düzenledik, liderler verdik. Mesela AVM’de bir stant açıp erkeklere ‘kadınlar sizler için ne ifade ediyor’ şeklinde saha çalışmaları yaptık. Kadının her alanda e var olduğunu göstermek için bu tür programlar düzenledik.

Yakın bir zamanda bir çalıştay düzenlemeyi hedefliyoruz. Üniversitemizdeki yabancı öğrencilerle birlikte bulundukları ülkelerin ekonomisi, sosyo-kültürel yapısını, darbe girişimi olmuş mu? Gibi konuların olduğu bir çalıştay düzenlemeyi amaçlıyoruz.” Dedi (HABER-FOTO: ZEKİ DEMİR)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x