Ek istihdam’da hedef 12 bin!

Ek istihdam’da hedef 12 bin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma hayatında milli seferberlik çağrısına Kahramanmaraş’taki işverenlerden yoğun ilgi var.

11 Kasım 2017 - 02:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş ziyaretinde sanayici ve iş adamlarından 7 bin ek istihdam sözünü almıştı. Aradan geçen zaman içerisinde iş adamları Cumhurbaşkanına vermiş oldukları 7 bin rakamını tamamlayarak çıtayı 12 Bin’e yükseltti.

Kahramanmaraş’taki ek istihdam seferberliğini değerlendiren Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, “ Biz şehir olarak cumhurbaşkanımıza vermiş olduğumuz ek istihdam sözünü yerine getirdik. Türkiye genelinde ise 2 milyon yeni istihdam hedefine, kısa bir süre içerisinde ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

 

“EK İSTİHDAMIN SÜRESİ UZATILABİLİR”

Ek istihdam çerçevesinde alınan her işçinin SGK primini ve vergisinin İŞKUR tarafından karşılandığına dikkat çeken Yüce konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, şehrimize geldiğinde valilikteki toplantıda işverenlerimiz 7 bin yeni işçi sözü vermişti. Türkiye genelinde ise 2 milyon yeni istihdam hedefleniyordu. Şuan itibarıyla Türkiye genelinde bu rakam 1 milyon 200 bin oldu. Biz şehir olarak ek istihdam konusunda vermiş olduğumuz 7 bin sözünün üzerinde istihdam sağladık. 9 bin 666 kişiyi işe İŞKUR olarak sadece biz yerleştirdik. Hedefimiz 12 bin seviyesine çıkmak. Bu ek istihdam yapılan kişilerin SGK primini vergisini işsizlik fonundan İŞKUR olarak biz karşılıyoruz. Bu süre 31.12.17 tarihine kadar devam edecek.  Tabi ki burada yetki bakanlar kurulunda, bu sürenin uzama ihtimali var.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x