Elbistan Belediyesi asfalt robotu ile yama çalışmalarına...

Elbistan Belediyesi asfalt robotu ile yama çalışmalarına başladı

Elbistan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde Kovid-19 tedbirleri kapsamında ulaşım ağında aksamalar yaşanmaması ve acil müdahale ekiplerinin daha hızlı ve kolay müdahale edebilmesi adına, asfalt yama çalışmalarına start verdi.

14 Nisan 2020 - 02:32

Asfalt yama hizmetini daha hızlı ve profesyonelce yürütmeyi hedefleyen Elbistan Belediyesi, bünyesine kattığı asfalt yama robotu ile hem yaz hem de kış aylarında kesintisiz hizmet verecek.

Yama yapılacak alanlarda, kesim işlemi tekniğine uygun şekilde yapıldığı belirtilen açıklamada, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen koronavirüse karşı ilçemiz genelinde her türlü mücadeleyi veren belediyemiz, diğer hizmetleri de aksatmadan sürdürüyor. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz ulaşım ağında aksamalar yaşanmaması için asfalt yama hizmetlerine start verdi. Asfalt yama çalışmalarının daha iyi yürütülmesi ve işlemlerinin profesyonelce yapılabilmesi amacıyla asfalt yama robotunu bünyemize kattık. Asfalt yama robotu hem yaz hem de kış aylarında kullanılabilecek. Daha önce araç üzerinde en fazla 3 saat bekletilen asfalt, asfalt yama robotu sayesinde daha uzun süre muhafaza edilecektir. Asfalt yama robotu tertibatında bulunan rezistanslar yardımı ile arıza veya benzeri durumlarda asfaltın donması önlenecektir. Bu araç sayesinde meydana gelen aşınma, çökme gibi bozuklukları zaman ve işgücünden tasarruf ederek pratik

bir şekilde en kısa sürede giderilecektir. Tespit ettiğimiz yama yapılacak alanlarda kesim işlemi tekniğine uygun şekilde yapılarak temizlenmekte ve yama malzemesi serilmektedir. Daha sonra silindirle sıkıştırma işlemi yapılarak trafikteki riski asgariye indiriyoruz. Çok kısa bir süre zarfında da genel asfaltlama sezonumuz başlayacaktır. Sizlere daha iyi hizmet etmek için elimizden gelen gayreti göstermek birinci önceliğimizdir. Koronavirüse karşı mücadele verdiğimiz bu günlerde bu tür çalışmalarımızı da aksatmadan devam edeceğiz”

İhtiyaç halinde kombine bir makine elde edilebilir

Yama robotunun ihtiyaç duyulması halinde birçok alanda kullanılacağı ifade edilen açıklamanın devamında, “Asfalt yama robotu yılın her ayında asfalt yapabileceği gibi arkasına takılacak tuz serpme aparatı sayesinde de yoğun kar yağışı ve buzlanmanın olacağı kış aylarında tuzlama aracı olarakta kullanılabilecektir.

Ayrıca aracın ön kısmında kar küreme bıçağı takılarak kombine bir makina elde edilebilme kabiliyetine sahiptir.

İzinsiz Asfalt Kesmeye Ceza Yazılacak

Bir konuda halkımızı ve diğer kurumlarımızı uyarmak zorundayız. Belediyemizden izin alınmadan asfalt üzerinde yapılan kesimlere metrekare bazlı cezai işlem uygulanacaktır. Bu nedenle asfalt üzerinde zaruri çalışmalar yapılmadan belediyemizden izin alınmasını önemle rica ediyoruz” denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...