Elbistan Belediyesi’nden LGS yapılacak okullarda dezenfekte...

Elbistan Belediyesi’nden LGS yapılacak okullarda dezenfekte çalışması

20 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Liselere Giriş Sınavı (LGS) öncesi dezenfekte çalışmalarına başlayan Elbistan Belediyesi, sınav yapılacak tüm okullarda ilaçlama yapıyor.

11 Haziran 2020 - 02:35

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) hazırlıklarını sürdüren bir milyonu aşkın öğrenci için heyecanlı bir geri sayım süreci başladı. Pandemi süreci nedeniyle ertelenen LGS’ ye girecek olan öğrencilerin sağlığı ise en önemli konulardan bir tanesi. Bu nedenle harekete geçen Elbistan Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, sınav yapılacak tüm okullarda detaylı bir ilaçlama çalışması başlattı.

Elbistan’da, sınava 3 bin 638 öğrenci katılacak. Sınav, 40 okul ve 209 salonda gerçekleştirilecek. Pandemi döneminde uygulanacak olan sınav öncesinde ilçede sınav merkezi olarak belirlen 40 okulla ilgili dezenfektasyon işlemi yapan ekipler, öğrencilerin daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda sınava girmeleri için sınıfları, ortak kullanım alanlarını, koridorlar ve lavaboları tek tek dezenfekte ediyor. Dezenfekte işlemi için Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçları kullanılıyor.

Dezenfekte çalışmaları ile ilgili olarak Elbistan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, öğrencilere sağlıklı bir sınav ortamı için tüm tedbirleri aldıkları belirtildi. “İlçemizde 4 bine yakın öğrencimiz, eğitimine devam edeceği liseyi belirleyecek sınava girecek. Elbistan Belediyesi olarak sınav öncesinde sınıfların ve okulların dezenfektasyon çalışmalarına başladık. Çocuklarımızın sağlığını en üst seviyede tutacak şekilde çalışmalar yapıyoruz. Sınav öncesine kadar 40 okulumuzda Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği ilaçlarla dezenfekte yapıyoruz. Hem sınava girecek çocuklarımızın hem de ailelerinin içinin rahat etmesi için üzerimize düşen tüm görevleri hassasiyetle yerine getiriyoruz. Sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz” denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...