Elbistan Belediyesi tanzim satış noktasını hayata geçirdi

Elbistan Belediyesi tanzim satış noktasını hayata geçirdi

Elbistan Belediye tarafından öncelikle kırsal mahallelerde yaşayan kadın üreticilerin desteklenmesi adına hayata geçirilen proje kapsamında ilçede "Tanzim satış noktası" oluşturuldu.

27 Aralık 2020 - 03:25

Proje kapsamında yerli üreticilerden satın alınan salça, tarhana ve reçel gibi birçok yöresel ürün, oluşturulan tanzim satış noktasının raflarında yerini aldı.

Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz yaptığı açıklamada, amaçlarının yerli üreticileri ekonomik yönden destekleyerek, vatandaşların da uygun fiyatla ürüne ulaşmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Yöresel ürünlerin yanı sıra tezgâhlarda bakliyat ve kuruyemiş çeşitlerinin de raflardaki yerini aldığını anlatan Başkan Gürbüz, sadece bölge halkına değil yurt dışında yaşayan Türklere de ürün satmayı hedeflediklerini ifade ederek, şunları kaydetti, “Özellikle kırsal mahallelerde yaşayan hanım kardeşlerimize 'Ürünlerinizi satın alacağız, sizi destekleyeceğiz, evde üretin biz bunları vatandaşlarımızla buluşturacağız.' diye bir sözümüz vardı. Biz bu hayalimizi gerçekleştirmek üzere tanzim satış noktasını hizmete sunduk. Özellikle hanım kardeşlerimizin evlerinde ürettikleri ürünleri satın alıyoruz. Bunu ilk etapta Elbistan'daki iç piyasaya sunacağız. Arkasından inşallah yurt dışındaki derneklerimizle temas halindeyiz, onlara da göndereceğiz ve bu şekilde Elbistan'dan yurtdışına satış yapan bir yerel idare olacağız. Bu da bizim bir hayalimizdir. Bunu gerçekleştirmiş olmak da bize ayrıca keyif ve mutluluk veriyor. Bunu yaparken öncelikle hanım kardeşlerimizin ürünlerini alıp onları desteklemeyi düşünüyoruz ama onun dışında bir de piyasayı dengelemek ve yeni istihdam sahaları oluşturmak istiyoruz. Bu şekilde vatandaşlarımızın kooperatifler kurması, onların üretime teşvik edilmesi ve ürünlerinin ise hem iç piyasaya, hem de yurt dışı piyasalara ulaştırılması noktasında Elbistan tanzim satışları bir köprü vazifesi görecek.”

Üreticilerden Aslıhan Değirmenci de yaz aylarında ürettiği salça ve turşunun belediye tarafından alınması sonucu müşteri beklemekten kurtulduğunu belirterek, kazancını çocuklarının eğitimi için kullandığını söyledi.

Hatice Boynueğri de eşi ile bağlarından elde ettikleri üzüm suyundan ürettikleri cevizli sucuk ve üzüm pekmezinin artık daha rahat pazarlanabilecek olmasının sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...