Elbistan’da marketlerde maske ve fiyat denetimi

Elbistan’da marketlerde maske ve fiyat denetimi

Elbistan Belediyesi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle marketlerde maske kullanılmasına yönelik denetimler gerçekleştiriyor.

09 Nisan 2020 - 03:13

Elbistan Belediyesi zabıta ekipleri, ilçelerdeki marketlerde yaptığı denetimlerde, çalışanlar ile vatandaşlara uyarılarda bulunarak maske ve eldiven takmaları istendi.

İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı kararlar ve tedbirler kapsamında vatandaşların yoğun olduğu alanlarda maske kullanımı zorunla hale getirilmişti. Elbistan Belediyesi zabıta ekipleri de sahada denetimlerini artırarak bu kurala uyulması noktasında uyarılar yapıyor.

Denetimlerin aralıksız süreceğinin belirtildiği açıklamada, kurala uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağı belirtildi. Açıklamanın devamında, “Kahramanmaraş İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ilçemizde denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Bu kararları sonrası zabıta müdürlüğü ekiplerimiz marketler bulunan personel ile vatandaşlarımızın maskesiz ve eldivensiz gezmemesini, sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı insanlara satış yapılmamsını, sosyal mesafe alanlarının korunmasını ve marketlerin metrekare bazında içeride bulunması gereken insan sayısını denetliyor. Kurallara uymayan gerek marketlere gerekse vatandaşlara cezai işlem uygulanacaktır. Amacımız kimseye ceza kesmek değil. Elbistan Belediyesi olarak, en öncelikli gündemimiz halk sağlığının korunmasıdır. Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı gerek devletimizin gerekse de İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı kararlar ve tedbirlere ek olarak önlemlerimiz hassas şekilde devam etmektedir. Bu noktada vatandaşlarımızdan ricamız kurallara uymalarıdır. Lütfen mecbur olmadıktan sonra evden çıkmayın” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi