Elbistan’da yerinde dönüşüm için fikir birliğine varıldı

Elbistan'da yerinde dönüşüm için fikir birliğine varıldı

Elbistan’da kırsal mahallelerde yerinde dönüşüm projesi çerçevesinde depreme dayanıklı konutların inşası için önemli bir adım atıldı.

18 Ekim 2023 - 17:20

Bu konuda vatandaşların taleplerine hızlı çözüm üretmek ve süreci hızlandırmak için yerel firmaların devreye alınması yönünde fikir birliğine varıldı.

Eylem planının hazırlanması amacıyla düzenlenen toplantıya Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Kahramanmaraş İl Müdürü Ahmet Şahin, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, İMO Elbistan Temsilcisi Özgür İspir, Elbistan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Şahin ile müteahhitler ve inşaat mühendisleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, kırsal mahallelerdeki köy konutlarının yapımında bundan sonraki süreci hızlandırıp depremzedelerin daha hızlı bir şekilde konut sahibi olmalarını sağlamak için ortak bir eylem planı oluşturduklarını söyledi.

Elbistan’daki müteahhitlerimiz ve firmalarımızla birlikte bu işin altından kalkacaklarına inandığını vurgulayan Başkan Gürbüz, “Kırsal mahallelerde yerinde dönüşüm projesinden yararlanacak vatandaşlarımızın konutlarını yerelde yapmak istiyoruz. Bu çerçevede, kırsal mahallelerdeki konut sorununun yerinde dönüşümle çözülmesi konusunda Elbistan'daki yüklenici firmalarıyla fikir birliğine vardık. Bakanlık, elindeki tüm imkanlarını bizim için seferber etti. Elbistan ve Pazarcık ilçelerinin inşa faaliyetlerini yapacağız” dedi.

Başkan Gürbüz, “Unutulmamalıdır ki, deprem felaketlerinde sadece can kayıpları yaşamadık, aynı zamanda iş kayıpları da yaşandı. Bu nedenle, depreme dayanıklı konutların inşası sürecinde Elbistan işçileri, Elbistan yüklenici firmaları ve burada kullanılan malzemelerin Elbistanlı firmalardan temin edilmesi, hem konut sorununu çözecek hem de ticaretle ilgili yaşanan sorunları hafifletecektir.

Elbistan Belediyesi olarak, kırsal mahallelerde depreme dayanıklı konutlar için yeni bir hamle başlatıyoruz. Vatandaşlarımızın yaşadıkları alanların güvenliğini artırmayı amaçlayan bu girişim, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Kahramanmaraş İl Müdürü'nü ağırladığımız bir toplantıda resmiyet kazandı” şeklinde konuştu. 

‘Şehrimizin geleceği için atılan bu adım, kırsal mahallelerimizin güvenli ve konforlu yaşam alanlarına dönüşmesini sağlayacak’ ifadesini kullanan Başkan Gürbüz, sözlerini, “Yapılan toplantıda, bundan sonraki süreci hızlandırarak vatandaşlarımızın daha hızlı bir şekilde konut sahibi olmalarını sağlamak için ortak bir eylem planı oluşturduk. Bu çerçevede, kırsal mahallelerdeki konut sorununun yerinde dönüşümle çözülmesi konusunda Elbistan'daki yüklenici firmalarıyla fikir birliğine vardık.

Bu proje, devlet ve milletin el ele vererek, öncelikle vatandaşlarımızın güvenli ve sıcak yuvalara kavuşmalarını sağlama taahhüdü. Her kurum, elindeki tüm imkanları seferber ederek, vatandaşlarımıza en hızlı hizmeti sunmak için çalışacak ve bu önemli konut inşası projesini birlikte hayata geçireceğiz. Bu konularda vatandaşımızın faydasına olan her türlü bilgi ve gelişmeleri de takip etmeye devam edeceğiz. Hep söylediğim gibi; Tarih, 2023 senesini Elbistan’ın yıkıldığı değil, çok daha sağlam bir şekilde yeniden inşa edildiği sene olarak yazacak” cümleleri ile tamamladı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Kahramanmaraş İl Müdürü Ahmet Şahin de; Yerinde Dönüşüm projesinde vatandaşlara sunulan hibe ve kredi imkanlarından bahsetti.

Elbistan’daki konutların yerel firmalarca yapılmasının, kentin geleceği açısından büyük önem arz ettiğine değinen Şahin, “Bu aslında bir inşa faaliyeti değil. Bu projenin sosyolojik, kültürel ve ekonomik yansımaları var. Bin yılın felaketini yaşadık. Yerinde Dönüşüm, dünyada eşine benzerine rastlanmayan bir yardım paketi. İster bizim tip projelerimizden isterse de kendi yapacakları projelerden inşaata başlamasını amaçlıyoruz. Sektörde faaliyet gösterenlerden de Elbistan’daki kırsal mahallelerimizin tamamına hitap edebilirler. Kurum olarak ödemeleri bakanlık olarak biz yapacağız. Ve bu konuda da hiçbir sorun yaşanmayacak. Bütün süreçlerde bakanlık olarak yanınızda olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantı, soru-cevap kısmı ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x