Elbistan’da Yerinde Dönüşüm Projesi için başvurular başladı

Elbistan'da Yerinde Dönüşüm Projesi için başvurular başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde depremden etkilenen iller için, Yerinde Dönüşüm projesi kapsamınızda hibe ve faizsiz kredi başvuruları başladı.

22 Temmuz 2023 - 06:09

6 Şubat Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından 11 ilin hızla ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi için başvurular başladı.

Başkan Gürbüz tarafından yapılan açıklamada: Depremzede vatandaşlarımıza müjde. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde depremden etkilenen iller için devletimiz, hibe ve faizsiz kredi vermeye başladı. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. Verilen destek gerçekten çok güzel. Mesela evle ilgili 100 metrekare için 1 milyon TL destek veriliyor. Bunun yarısı hibe yarısı da 2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi şeklinde. Dükkan sahipleri için de 250 bin tl’den başlıyor destekler. Bu destek sayesinde vatandaşlarımız ev ve iş yerlerini yerinde dönüştürebilecek. Ayrıca bölge ekonomisi de yeniden canlanacak" ifadeleri yer aldı.

YAPIM VE DÖNÜŞÜM OFİSİ HİZMETE BAŞLADI

Elbistan'da e-Devlet haricinde başvuru ve bilgi almak isteyen vatandaşlar için ise haricinde Elbistan Kaymakamlığı önünde bulunan Yapım ve Dönüşüm Ofisleri'nde başvurular alınarak bilgi verilmekte.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU NASIL YAPILIYOR

E-Devlet’inize giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Yerinde Dönüşüm” diye yazıp, çıkan sonuca tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.

3,5 SAATTE 2 BİN 920 BAŞVURU YAPILDI

Deprem bölgesinin ihya ve inşasına yönelik "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvurular 17.07.2023 tarihinde saat 17.00 itibarıyla başladı. Projeye saat 20.30'a kadar 2 bin 920 başvuru yapıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x