Elbistan Festivali, yaza damgasını vurdu

Elbistan Festivali, yaza damgasını vurdu

Elbistan Festivali, katılımcı sayısı ve coşkusuyla olduğu kadar sosyal medyada da hem ulusal hem de uluslararası çapta geniş yankı buldu.

07 Ağustos 2022 - 03:11

Twitter’da dünya gündeminin ilk sıralarında yer alan Elbistan Festivali, kentin tanıtımı ve marka değeri açısından da çıtayı yükseltti.

Elbistan Belediyesi’nin asrın ozanı Aşık Mahzuni Şerif anısına düzenlediği Elbistan Festivali, ülke genelindeki diğer organizasyonları geride bırakarak yaza damgasını vurdu. Başta bölge halkı ve gurbetçiler olmak üzere Türkiye’nin neredeyse 81 ilinden ziyaretçi akınına uğrayan Elbistan Festivali’nde coşku ve enerji hiç eksilmedi. Birbirinden ünlü sanatçılarla kimi zaman coşan kimi zaman da hüzünlenen katılımcılar, unutulmaz anlar yaşadı. ABD’li sanatçı Della Miles’in, Mahzuni Şerif’in ‘Domdom Kurşunu’ adlı türküsünü kendi tarzı ile Türkçe seslendirmesi, festivale ayrı bir renk kattı.

Elbistan Festivali, yüz binlerce kişiyi buluştururken; sosyal medyanın da gündeminden hiç düşmedi. Ulusal medyanın da dikkatini çeken festival, Twitter başta olmak üzere sosyal medyada en çok paylaşım yapılan içeriklerden biri oldu. Dünya gündeminde 11.sırada yer alan Elbistan Festivali, ulusal çapta da birinciliği kimseye bırakmadı. Festivale katılan sanatçılar, konser alanındaki coşku başta olmak üzere kentte geçirdikleri hemen her anı kendi sosyal medya hesaplarından paylaşarak, takipçilerini Elbistan’la bütünleştirdi.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, kentin dünya çapında bir tanınırlığı için iz bırakan bir organizasyon yapıldığını söyledi.

Elbistan’ın, böylesine büyük bir organizasyonla adını dünyada duyurmasında ve kentin marka değerinin artmasında sosyal medyanın gücünün yadsınamayacağını vurgulayan Başkan Gürbüz, “Dijital dünyada Elbistan’ımızı fırtına gibi estirdik” dedi.

Elbistan Festivali ile ilgili on binlerce tweet atıldığını ifade eden Başkan Gürbüz, “Sosyal medyanın gücü, kentimizin marka değerinin tüm dünyaya açılması noktasında sihirli bir anahtar görevi gördü. Sosyal medyadaki her bir paylaşımla Elbistan denildiğinde ülke adı sanılması yönündeki algıyı da kırdık. Evrensel olgulardan biri olan müzikle, insanların Elbistan’a odaklanmasını sağladık. Ulusal ve uluslararası medya, görsel basın, 1 hafta boyunca Elbistan’ı konuştu. Elbistan nerede sorusunu duyan insanlar artık düşünmeden cevabını verebiliyor.

Milyonların beğendiği sanatçılarımızı Elbistan’a getirirken; sadece konser ve etkinlik yapalım amacında değildik. Biz, Elbistan’ın marka değerine değer katalım; şairler yurdu kentimizi sanatla tanıtalım istedik. Nihayetinde de bunu en güzel şekilde başardık. Festivalimize konuk olan ABD’li sanatçı Della Miles, Mahzuni Şerif’in Domdom Kurşunu’nu söyledi; türkünün sesi dünyanın birçok ülkesinden duyuldu” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürbüz, önümüzdeki süreçte de Elbistan’a değer katan organizasyonlar ve etkinlikleri devam ettireceklerinin altını çizerek, “Harika bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Beylik başkenti bakiyesi olan Elbistan’ın, kültür ve sanat organizasyonlarında da çekim merkezi olması için elimizden gayreti göstereceğiz” değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...