Elbistan Hastanesi için kura’yı İş-Kur yapacak

Elbistan Hastanesi için kura’yı İş-Kur yapacak

Geçen hafta yapımı tamamlanan 300 yataklı Elbistan Devlet Hastanesinin çeşitli kademelerinde görevlendirilmek üzere alınacak 50 kişinin belirlenmesi için gerçekleştirilen kur’a iptal edilmişti. Mart ayında açılacak hastane için yeni başvuruları İş-Kur Elbistan İlçe Müdürlüğü kabul edecek.

22 Şubat 2017 - 12:49

Geçen hafta Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde, hastanede görev yapacak 50 kadronun belirlenmesi için bilgisayar ortamında çekilen kura, ismi çıkmayan bazı vatandaşların taşkınlık çıkarması sonucu iptal edilmişti.

Bilgisayar ortamında çekilen kuraya tepki gösteren bazı vatandaşlar yol kapatma eyleminde de bulunmuştu. Kura çekiminin iptal edilmesinin ardından İş-Kur Elbistan İlçe Müdürlüğü devreye girdi. Kuraya katılacakların kriterlerini açıklayan İş-kur Elbistan İlçe Müdürlüğü 22 Şubat ile 28 Şubat tarihleri arasında kriterleri tutan Elbistan Devlet Hastanesinde çalışmak isteyenlerin ilçe müdürlüklerine kayıt yaptırmalarını istedi.

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Elbistan Devlet Hastanesi yeni binasında çalıştırılmak üzere alımı yapılacak Temizlik işçisi 30, Bilgi Sistemleri Kullanım Elemanı 5, Özel Güvenlik personeli 7, Klinik Destek Personeli 4, Teknik Servis Hizmet Personeli (Elektrikci-1 Sucu- 1 Klima İklimlendirme-1 Kaloriferci) 4 kişi olmak üzere toplam 50 kişiden oluşuyor.

3 bin 646 müracaatın olduğu 50 kişilik taşeron işçi alımı başvurularının Kahramanmaraş İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde alınacağı, başvurular ait kriterlerin ise yüklenici firmaların sözleşmelerine esas idari ve teknik şartnameye uygun nitelikleri yanında 18/35 yaş aralığında ve Elbistan ikamet etme şartları arandığı belirtildi.

Ayrıca müracaatlarda bulunan kişilerin sadece tek bir branşa müracaat hakkı bulunduğu için bir kişinin aranan kritere uygun tek bir branşa müracaat edebileceği bildirildi. Elbistan’da çekilecek kura da 50 asilin yanına 50 isimde yedek olarak çekilecek.

Kura çekimi sonrası ise işe başlatılacak personelden şu belgeler istenecek;

1- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak

2- Savcılıktan alınan sabıka kaydının olmadığına dair belge (son 6 ay içinde alınmış)

3- Diploma fotokopisi, İlgili sertifika fotokopisi (Temizlik ve Klinik destek personeli için istenmeyecektir.) (Meslek Liselerinin veya Meslek Yüksek Okullarının Tıbbi Sekreterlik, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Bilgisayar İşletmenliği, Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümü mezunlarından MEB onaylı Bilgisayar Sertifikası istenmeyecektir. )

4- Yürürlükteki mevzuata uygun Sağlık Raporu

5- TC Kimlik Numarası olan Nüfus Cüzdan Sureti

6- 3 Adet vesikalık fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş)

7- Varsa Sigorta Kartı

8- Erkek personeller için Askerlik Durum Belgesi

9- İkametgâh Belgesi

10- Özel güvenlik görevlisi Personeli için müracaat edenlerde, Özel Güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.

11- Teknik Servis Hizmetine müracaat edecek olanlar; Çalıştığı alanla ilgisini ve yeterliliğini belirleyen, noter onaylı diploma fotokopisi, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika veya kurs belgelerinin noter onaylı fotokopileri olmalıdır. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın