Ellerinde fotoğraf müteahhidi arıyorlar

Ellerinde fotoğraf müteahhidi arıyorlar

Kahramanmaraş’ın lokomotifi konumundaki İnşaat sektörü son yıllarda kan kaybetmeye devam ediyor. Bir bir iflasın eşiğine gelen müteahhitlerden Abdulhalim G. Ofisinin camına üyelerine hitaben bir yazı yazarak ortadan kayboldu. Ev alma hayaliyle tüm birikimlerini veren üyeler ise ellerinde fotoğraflarla müteahhidin peşine düştü.

13 Temmuz 2017 - 04:37

Bir anda yükselen inşaat sektörü arz talep dengesi arasında orantıyı sağlayamayınca, firmalar bir bir ortadan kaybolmaya başladı. Kahramanmaraş’ta üyelerden para toplayarak kaybolan müteahhitler arasına bir yenisi daha eklendi.

Kahramanmaraş merkezle birlikte turizm merkezi olan Ilıca’da toplu konut yapacağı vaadiyle üyelerinden para toplayan bir müteahhit, ofisinin camına ‘ya kafama sıkacaktım, ya da gidecektim, borçlarımı ödemek için gitmeyi tercih ettim’ yazısını astıktan sonra ortadan kayboldu. Tüm birikimlerini verip 2 yıl içerisinde konut sahibi olmayı bekleyen üyeler ise firmanın camına asılan yazıyla şok oldu.

Kaçak Müteahhit Abdulhalim G.’nin Yunus Emre Mahallesinde bulunan ofisinin önüne toplanan mağdurlar, ortadan kaybolan müteahhidin bulunarak mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Üyelerin iddiasını göre; şehir merkeziyle birlikte Ilıca’da toplu konut yapacağını belirten Müteahhit Abdulhalim G. Üyelerini yeni projesini duyurdu. Merkez ilçelerdeki 8 mahalle ve Ilıca’da yapacağı projelerini açıklayarak 200 bin ile 400 bin TL arasında değişen daireler için önden 30 ile 100 bin TL arasında peşinat, geri kalan miktarın da aydan aya ödenmesi için 1 yıl önce üyeleriyle anlaştı.

Bir yıl içerisinde taksit ödemelerini yapan üyeler, kendilerine vaat edilen konutların bazılarının temelde kaldığı bazılarına da hiç başlanılmadığını görünce müteahhidin ofisine gelerek hesap sormak istedi. Müteahhidin ofisine gelen üyeler içi tamamen boşalan ofis ve camına üyelere hitaben yazılan yazıyı görünce şok oldular.

Üyelerden topladığı paraları alarak ortadan kaybolan Müteahhit Abdulhalim G. Üyelerine ve iş yaptığı firmalara hitaben yazıp cama astığı bilgi notunda şu ifadeleri kullandı; "Değerli üyelerim ve taşeronlarım; krizden dolayı büyük çıkmaza girdim ve içinden çıkamıyorum. Çıkmak için 1 yıldır çırpındım olmadı. Sizlere olan borçlarımı ödeyeceğim. Şu an mümkünü yok ondan dolayı gitmek zorunda kaldım. İki seçenek vardı, ya kafama sıkacaktım ya da borçlarımı ödemem için gitmem gerekiyordu. İkinci seçeneği seçmek zorunda kaldım. Şunu bilin ki Allah ömür verdiği müddetçe geç de olsa borçlarımı son kuruşuna kadar ödeyeceğim"

Notun ardından dolandırıldıklarını anlayan üyeler Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe vererek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.Konut yapılmasını bekledikleri boş bir alanda mağdurlar adına bir açıklama yapan Avukat Ahmet Çobanoğlu, mağdur üye listesinin 80 kişi civarında olduğunu söyledi. Müteahhit firmanın sözleşme ile daireleri insanlara sattığını ve paralarını aldığı halde hiç birinin inşaatına başlanılmadığını belirten üyelerin Avukatı Çobanoğlu; “Sadece birkaç tanesini de kaba inşaat olarak bırakıp çekip gitmiştir. Mağdur arkadaşlar gittiğinde müteahhidin iş yerinin terk edildiğini görmüşler. Müteahhit bir yazı bırakmış, kaçtığını da kendisi beyan etmiştir imzalı bir şekilde. Burada ciddi bir mağduriyet var, Abdulhalim G. hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 80 kişilik bir mağduriyet var ve bu kişinin kaçıp gitmesini istemiyoruz. İlgililerden bu mağduriyetin giderilmesi adına bir an önce işlemlerin hızlandırılmasını ve o kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmasını talep ediyoruz."

Konuyla ilgili Kahramanmaraş’ta Bugün gazetesinin sorularını cevaplayan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hanifi Toptaş inşaat sektöründe mağdurlar yaşanmaması için sık sık insanları aydınlattıklarını söyledi.

Mağdurların yaşanmaması için devletin müteahhitlik yapan kişilere ek önlem alması gerektiğini ifade eden Toptaş; “devletimiz kendi ihalelerine giren müteahhitlerden teminat istiyor, bu teminat işi bence konut yapanlara da geçerli olması lazım. Devletimiz mutlaka müteahhitlik konusunda bir düzenlemeye gitmeli” dedi.(KAYNAK: KAHRAMANMARAŞ'TA BUGÜN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Başkan Görgel: “Tarihi Yapılarımızın Restorasyonu Hızlanıyor”
Başkan Görgel: “Tarihi Yapılarımızın Restorasyonu...