Emeklilikte yaşa takılanlar haklarını istiyor!

Emeklilikte yaşa takılanlar haklarını istiyor!

Kahramanmaraş'ta, Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar Ulu Cami önünde bir basın açıklaması düzenleyerek haklarını istediler.

02 Mayıs 2018 - 11:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen grup yaptığı açıklamada, Eylül 1996 yılı öncesinde SSK ve Bağ-Kur emekli sandığı sözleşmeleri ile iş hayatına başladıklarını ancak 1999 yılında çıkarılan 4447 ve 4759 sayılı yasalar ile mağdur edildiklerini söyledi.

Ulu Cami önünde düzenlen basın açıklamasını okuyan İsmet Gedikli, ''Biz emeklilikte yaşa takılanlar ülkemizin ne denli zor şartlardan geçtiğini görüyor ve yapılan hizmetleri takdir ediyoruz. EYT sorununu çözmenin zamanının gelip, geçtiğini düşünüyoruz. Biz emeklilikte yaşa takılanlar 08.09.1996 öncesi SSK BAĞKUR Emekli Sandığı sözleşmeleri ile iş hayatına başlayan kişileriz. SSK'ya giriş yıllarımızda bizden istenilen sigortalılık süresi 25 YIL, prim 5000 gündü.Bunları fazlası ile geçtiğimiz halde emekli edilmeyen kitleyiz ve mağdurlarız. Bizler kesinlikle erken emeklilik, imtiyaz veya ayrıcalık istemiyoruz. Sadece SSK'ya giriş yıllarımızda ki yasalarla emekli olmak istiyoruz'' dedi.  

Sizinde sıkça vurguladığınız bir söz var ''Maç başladıktan sonra kural değişmez'' diyorsunuz. İşte bizler tamda bu mağdurlarız. ''Vatandaşa verilen haklar geri alınmaz'' ilkesinin çiğnendiği 1999 yılında çıkarılan 4447 ve 4759 sayılı yasa mağdurlarıyız.

2013 Yılında çalışma bakanı Sayın Faruk Çelik'in kendilerini haklı gördüğünü ancak kabine değişkliği sonrası Süleyman Soylu'nun bakan olduğunu söyleyen Gedikli şunları söyledi;

''Faruk Çelik bey bizleri haklı gördü ve EYT Çalışması başlatacakken kabine değişikliğine gidilmişti. Sırayla sonraki Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, haklı olduğumuzu ancak aktöryel dengelerin bozulacağını söyledi. Mehmet Müezzinoğlu haklısınız ama beklemeye devam edeceksiniz dedi. Şimdi ise Jülide Sarıeroğlu EYT konusunda susmayı tercih ediyor. Ayrıca yüzde 30'lara kadar düşürülen aylık bağlama oranlarının yeniden düzenlenmesini istiyoruz. ÇSGB-AKİM-BİMER-CİMER'e yazılan EYT sorunlarına tatmin edici yanıtlar alamıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım sizden staj mağdurları ve aylık bağlama oranları için detaylı EYT Açıklaması bekliyoruz.''

Sosyal medyadaki EYT Gruplarını incelendiğinde binlerce,  aileleri ile birlikte milyonlarca kararsız Emeklilikte yaş mağduru kişi olduğunu belirten Gedikli, bunun seçim sonuçlarına direkt etki edeceği göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyerek sözlerini tamamladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!