Emekliye 1 ay ödemesiz odun kömür yardımı!

Emekliye 1 ay ödemesiz odun kömür yardımı!

Türkiye Emekliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Nalbantbaşı, emeklilerin yeni yıldan maaşlarına enflasyon farkının eklenmesini istediklerini söyledi.

12 Aralık 2017 - 09:26

2018 yılı itibarıyla emeklilerin maaşlarına yüzde 15 oranında enflasyon farklarının eklenmesi gerektiğini belirten Başkan Nalbantbaşı,  “Banka faizleri oradadır. Emeklilerimiz zor durumdadır. Umut emeklinin ekmeğidir. Emeklinin her zaman gelecekten beklentisi vardır. Biz bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

 

“En Azından Enflasyon Farkları Ödensin”

Türkiye’nin zor süreçlerden geçtiğini emeklilerin her zaman devletinin yanında olduğuna dikkat çeken Nalbantbaşı konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Emeklilerin maaşlarına en azından enflasyon farklarının eklenmesi gerekiyor. Bizim beklentimiz yeni yıl ile birlikte maaşlarımıza enflasyon farkının ödenmesidir.  Banka faizleri oradadır. Emeklilerimiz zor durumdadır. Umut emeklinin ekmeğidir. Emeklinin her zaman gelecekten beklentisi vardır. Piyasaların durumunun biliyoruz. Ülkemiz zor süreçlerden geçiyor. Devletimizi zorlamakta istemiyoruz. Maaşlarımıza en azından enflasyon farkı olursa çok iyi olacak. Emeklilerimiz maalesef bankalara esir olmuştur. Her emeklinin cebinde iki kredi kartı var. Bu işin içinden her zaman çıkamıyor. Bizim şuanda derneğimizde 16 bin 123 tane üye emeklimiz var. Şehrin genelinde ise 107 bin tane emeklimiz var. Derneğimize üye olanda var olmayanda var ama asıl sorun emeklinin geçim sıkıntısıdır.”

 

“3 Bin Emekliye Odun, Kömür Yardımı Yapılıyor”

Emekliler derneği olarak emekliye uygun fiyata odun kömür satışı yaptıklarını vurgulayan Mehmet Nalbantbaşı şunları söyledi: “Sağolsunlar belediyelerimiz odun, kömür dağıtıyorlar. Ama biz derneğimizden peşinatsız, kefilsiz 3 bin aileye taksit ile kömür, odun veriyoruz. Emeklimiz bu durumdan çok memnun, fiyatları da çok uygun oluyor. Bu çalışmamız her yıl devam ediyor. Şehrimizde doğalgaz çok yaygın olmadığı zaman 5 bin aileye odun kömür veriyorduk. Şuan için bu sayımız 3 bin’e düştü. Herhangi bir şekilde faiz yok, 1 ay ödemesiz 6 ay taksit ile emeklilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bazı emekliler odun, kömürü çocuklarına komşusuna alıyor. Biz emeklilerimizi bir başkası için odun, kömür almamalarını uyarıyor ama maalesef zaman zaman emeklilerimiz zor duruma düşüyorlar. Emeklimiz biz şekilde bu taksitleri ödüyor ama başkasına aldığı için onlardan alamıyor, sıkıntı çekiyorlar.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x