Emekliye enflasyon farkı

Emekliye enflasyon farkı

Toplu sözleşme ile zamları belirlenen memurlar ve emekli memurlar 4 ayrı dönemde enflasyon farkı da alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise oluşacak 6 aylık enflasyon oranını zam olarak maaşlarında görecek.

29 Ağustos 2017 - 03:33 - Güncelleme: 29 Ağustos 2017 - 03:37

Toplu Sözleşme görüşmelerinin tamamlanması ve anlaşmanın Resmi Gazetede yayımlanmasıyla birlikte 3.2 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisinin 4 ayrı zam oranları da belirlenmiş oldu. Zam oranlarını öğrenen memur ve memur emeklileri için şimdi enflasyon rakamları önem kazanıyor. Enflasyon rakamları sadece memur emeklileri değil SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de önemli.


MEMUR VE EMEKLİ MEMURLAR

2018 için yüzde 4+3,5 ve 2019 için yüzde 4+5 oranında zam verilecek. Bu zamlar Ocak ve Temmuz aylarında 4 ayrı şekilde uygulanacak. Emeklilerin net maaşlarına uygulanacak bu zam oranlarının haricinde yüzde 4'lük ek ödeme miktarları da artmış olacak. memurlar ve emekli memurlar için artış sadece bu oranlarla sınırlı kalmayacak. 6 aylık dönemlerde oluşacak enflasyon rakamları eğer bu oranların üzerinde çıkarsa fark ödenecek. Örneğin temmuz 2017'den 2018 Ocak ayına kadar oluşacak 6 aylık enflasyon yüzde 4'ün üzerinde oluşursa aradaki fark maaşlara yansıtılacak. Bu işlem her zam döneminde tekrarlanacak.


SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları ise oluşan enflasyon oranı kadar artırılıyor. SSK ve Bağ- Kur emeklisi vatandaşlar için zam oranı Ocak 2018'de açıklanacak enflasyon rakamı ile ortaya çıkacak. Temmuz 2017 ile Ocak 2018 arasındaki 6 ayda oluşacak enflasyon edeksindeki değişim milyonlarca emeklinin maaşına yansıtılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta tekstil fabrikasında yangın
Kahramanmaraş’ta tekstil fabrikasında yangın
Bakan Kacır, Londra’da Kahramanmaraşlılarla bir araya geldi
Bakan Kacır, Londra’da Kahramanmaraşlılarla bir araya geldi