Emniyet abartılı egzozlara savaş açtı!

Emniyet abartılı egzozlara savaş açtı!

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından sanayide bulunan egzozcu esnafıyla “Egzozları Susturalım” toplantısı yapıldı.

26 Ekim 2017 - 16:41

Toplantıda; abartılı egzozların hangi illerde üretildiği, şehre kimlerin aracılığı ile girdiği ve bunun önünün kesilmesi için hangi adımların atılacağı, talep eden sürücülere abartılı egzoz takmaya devam eden esnafa ne gibi müeyyide uygulanacağı masaya yatırıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen toplantıya Emniyet Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri ve sanayi egzozcu esnafı katıldı. Özellikle vatandaş tarafından rahatsızlık duyulan, gürültülü veya abartılı tabir edilen egzoz kullanan motosiklet ve otomobillerin gündeme geldiği toplantıda;  gerekli uyarılarda bulunuldu ve görüş birliğine varıldı. Motosiklet ve otomobiller üzerine mevzuata aykırı olarak değişiklik yaparak trafikte tehlike oluşturan, duman ve gürültü çıkartarak çevreye rahatsızlık veren sürücülere müsaade edilmediği; bu olumsuzluklarla ilgili uygulamaların devam edeceği ve gerekli cezai yaptırım uygulanacağı kaydedildi. Sanayi egzoz ustaları ile yapılan toplantıda;  birçok esnafın araçlara abartılı egzoz taktığı belirtildi. Bu durumdan kendilerinin de rahatsız olmaya başladığını belirten esnaf, bundan sonra gerekli uyarıları dikkate alarak abartılı egzoz takmayacaklarını belirtiler. Egzoz esnafı ise “Nasıl olsa herkes yapıyor”  mantığıyla hareket edildiğini bundan sonra gerekli denetimlerin yapılması gerektiği ve yasal uygulamalara destek vereceklerini ifade ettiler.

 

KIVRAK: BAŞKALARINA RAHATSIZLIK VERMEKTEN HOŞLANANLAR PSİKOLOJİK HASTADIR!

Kahramanmaraş İl Müdür Emniyet Yardımcısı İhsan Kıvrak, abartılı egzoz kullanımına ilişkin şunları söyledi. “Abartılı egzozlu araç kullanan kişiler, kötü bir bağımlılık içinde bulunuyor. Bunun uyuşturucu kullanmaktan ne farkı var? Birilerini rahatsız etmekten hoşlanmak psikolojik bir rahatsızlık. Bu olaya biran evvel son vermek için ne gerekiyorsa yapılacak. Hastası olan var, yaşlısı olan var. İnsanlar huzursuz oluyor. İnsanları huzursuz eden bu kişiler, sonrasında meydana gelebilecek olayları da tetikliyor.”

 

DOĞAN: MODİFİYELER VE ABARTILI EGZOZLARA TAVİZ YOK!

Trafik Şube Müdürü Hakan Doğan ise abartılı egzozla mücadele noktasında uygulanacak yaptırımlara ilişkin şu bilgileri verdi: “Abartılı gazoz kullanan araçlar, yeni gelen talimat ile bağlanıp otoparka çekiliyor. Orada modifiye ve egzozlar söktürülüyor. Muayene için muayene istasyonuna götürülüyor. Sürücüye toplam maliyeti en az 760-800 TL’yi buluyor. Son 2 hafta içinde 50 tane abartılı egzozlu araç yakalandı ve bağlandı. Resmi ekiplerin yanında sivil ekipleri de bu uygulama için görevlendirdik.”

 

GÜLER: ABARTILI EGZOZLARA SON VERECEK OLAN YİNE EGZOZCU ESNAFI

Toplantıda konuşan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ertuğrul Güler, toplantının amacının abartılı egzoz sorununu çözmeye yönelik olduğunu belirterek bu kötü uygulamaya son verecek olanların yine egzozcu esnafı olduğunu bildirdi. Güler, şu açıklamalarda bulundu: “Buraya toplanma amacımız birilerini suçlamak değil, karşılıklı olarak bu sorunu kökten çözmek için neler yapılması gerektiğini konuşmak. Bu abartılı egzozları araçlara takan kişiler sonuçta sanayi esnafı. Burada biz söz vermeliyiz. Buna son verecek olan sizlersiniz. Biz bütün esnaf ile tek tek görüşüp,  sivil ekipler ile de denetim yapacağız. Ancak bu iş ortak bir söz verilmesi ile daha çabuk çözülecek. Cezai müeyyide uygulamak sonrasında atılacak adım olacak. İşin kaynağına inmek lazım. Egzozu üreten ve araçlara takan kişileri belirledik. Bu işe hep beraber noktayı koyalım.” Toplantının sonunda egzozcu sanayi esnafı, abartılı egzoz üretip takmayacaklarının sözünü verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...