Enerji fiyatları yüzde 15 arttı

Enerji fiyatları yüzde 15 arttı

Türkiye’nin ekonomik büyümesine paralel olarak enerji tüketiminde de artış yaşandığını açıklayan Enexion Enerji Danışmanlık Türkiye Genel Müdürü ve Enerji Uzmanı Ceren Özdal, Enerji fiyatlarının bir önceki haftaya göre yüzde 15 oranında yükseldiğini belirtti.

26 Eylül 2017 - 05:37

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı verilere göre; Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 büyüdü. Bu büyüme enerji üretim ve tüketim rakamlarına da yansıdı. Toplam enerji üretimi içinde; yenilenebilir kaynakların payı yüzde 25, doğalgazın payı yüzde 41, kömürün payı yüzde 32 oranında yer tuttu.

 

Enexion Enerji Danışmanlık Türkiye Genel Müdürü ve Enerji Uzmanı Ceren Özdal, enerji spot piyasa fiyatlarının yüzde 15 oranında artış göstererek 183,8 TL/MWh ulaştığını söyledi.

Özdal, tezgahüstü piyasalarda geçtiğimiz hafta yaşanan diğer değişimler hakkında da şu bilgileri verdi: “Ekim ayı baz yükü 166 TL/MWh seviyelerinden, Kasım ayı baz yükü 167 TL/MWh seviyelerinden, Aralık ayı baz yükü ise olası gaz kısıntısı risk primi ile 186 TL/MWh seviyelerinden işlem gördü. Piyasadaki dalgalanma yılsonuna kadar sürecek gibi gözüküyor. Bu süreçte sanayi firmalarının zarar görmemesi için güvenilir enerji tedarikçileriyle çalışması son derece önemli. Enerji piyasasında sürdürülebilir en uygun birim fiyatlarla anlaşmaların yapılması gerekiyor. Firmalara tavsiyem; mevzuatları çok yakından takip ederek beklenen değişikliklerle oluşabilecek maliyetleri hesaplayacak uzmanlarla çalışmaları.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...