Enerji sektöründe çalışan taşeron işçileri kadro bekliyor!

Enerji sektöründe çalışan taşeron işçileri kadro bekliyor!

Tes -İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Lütfi Ergin, TEİAŞ elektrik iletim hattında ve KİT’lerde asıl işi yapan taşeron işçilerinin “asıl işi yapan taşerona kadro” düzenlemesinin dışında kaldığını ve bu çalışanlarında kadro almayı hak ettiğini söyledi.

30 Ocak 2018 - 03:20

Enerji sektöründe asıl işi yapan işçilere de kadro verilmesi gerektiğine değinen Başkan Ergin, “Enerjiyi üretenler kadro dışında ama bizim sendikamıza bağlı iş kollarında sosyal hizmetlerde şoför olarak çalışan arkadaşlarımız kadro aldı. Ama bu diğer iş yerlerimizde elektrik üretim birimlerinde, elektrik iletim birimlerinde çalışan KİT’ler de görev alan kişiler kadro alamadı. Bizler en kısa sürede bu sorunun ortadan kaldırılmasını istiyoruz.” dedi.

 

“Enerji Üretende Enerji İletende Asıl İşi Yapıyor”

Enerji sektöründe çalışan taşeron işçilerle ilgili bir düzenleme yürütüldüğüne dikkat çeken Ergin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asıl işi yapan bizim enerji iş kolunda TEİAŞ elektrik iletim hattında, KİT’lerde çalışan ve kılavuzlu enerji üretim HES’te çalışan taşeron işçileri var, bunlar taşerona kadro çalışmasında kapsam dışında kaldı. Enerjiyi üretenler kapsam dışında ama bizim sendikamıza bağlı iş kollarında sosyal hizmetlerde çalışan arkadaşlarımız, diğer atölyemizde çalışan arkadaşlarımız, şoför olarak çalışan arkadaşlarımız, taşeron marifetiyle istihdam edilen arkadaşlarımızın hepsi bugün kadrolu oldu. Ama bu diğer iş yerlerimizde elektrik üretim birimlerinde elektrik iletim birimlerinde çalışan KİT’ler de görev alan kişiler kadro alamadı. Yeni düzenlemenin dışarısında kaldılar. Bunlar asıl işi yapanlar elektrik üretenler, iletenler. Bu çalışanlarımızın da yeni düzenlemede kapsam içerisine alınması için Türk-İş bununla ilgili gerekli mücadeleyi yapıyor. Cumhurbaşkanımızda gerekli açılmaları yaptı. İnşallah o çalışanlara da bir şirket kurulup, kadroya alınırlar. Bununla ilgili bir gelişme şuana kadar yok. Bu konuda bir gelişme olduğu zaman biz bu çalışanlarımıza da müjdeli haberi vermek istiyoruz.”

 

“Taşeron Sorunu Kısa Sürede Çözülecek”

Ülke genelinde olan taşeron sorunun tamamıyla çözülmesi gerektiğini ve bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatlarıyla çözüleceğini kaydeden Ömer Lütfü Ergin şunları söyledi: “Taşeron sorunuyla ilgili hükümetimizden gerekli çalışmaları bekliyoruz. Çalışma bakanlığında dahi olduğu bir çalışma devam ediyor. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklama gelmesini bekliyoruz. Asıl işi yapan işçilerimizde kadroya dahil oluğu zaman taşeronun tamamen ortadan kaldığının görürüz. Bizim iş yerimizde araç kiralama usulüyle çalıştırılan taşeronun çalıştırdığı şoförler var, bu şoför arkadaşlarımız araç ile birlikte kiralanmışlar. Bu arkadaşlarımızın aracı kiralık, şoförleri de kiralık konumunda, bunlarında kamu hizmeti verdiği KİT’lerde çalışan kişiler var, bunlarında kadro alma konusunda sıkıntıları var, bunları da kısa sürede çözüme kavuşturulmasını ümit ediyoruz.”

 

“Sendikalar İşçilerin Haklarını Her Kulvarda Arıyor”

Sendika kuruluşlarının işçilerin haklarını arama konusunda gerekli çalışmaları yürüttüğünü belirten Başkan Ergin, “İşçiler haklarını arama konusunda sendikalar aracılığıyla yürütülüyor. Sendikaların kuruluş amacı işçiyle işveren arasında köprü vazifesi görmek. Bizler işçilerin haklarını arama konusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. İşçilerin sorununu her kulvarda dile getiriyoruz. İşçilerin hakkını alabilmesi konusunda bizimde iş kanunumuz var. İşçinin ana kanunu sözleşme yapabilmek. İşçilerin hak kaybı olmaması noktasında sendikalar elinden gelen tüm gayreti gösterir ve haklarının alınabilmesi için gerekli çalışmaları yürütür. Şuan için işçi ve işveren için ara bulucu mahkemeleri var, bunlar düzenli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x