Erken bitirilmesi için talimatı verdi

Erken bitirilmesi için talimatı verdi

Bakanlığına ait Kahramanmaraş’ta 284 milyon TL tutarındaki 26 Tesisin temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Klavuzlu sulama kanalını önemsediklerini belirtti. Erken bitmesi için müteahhit firmadan söz aldı.

15 Kasım 2016 - 09:53

Önceki gün bir dizi açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 15 Temmuz demokrasi meydanındaki törende Klavuzlu Sulama Kanalı 2. Kısımın yükleniciliğini yapan Peker İnşaatın Yönetim Kurulu başkanı Erhan Peker’den inşaatı erken bitme sözünü aldı.

Sulama kanallarını çok önemsediğini ve GAP Projesi kapsamına alındığı için ödenek sorunu da olmadığını dile getiren Bakan Eroğlu müteahhit firmayı kürsüye çağırarak inşaatın bitirilme tarihini öne çekmesini istedi.  Kahramanmaraş ve Gaziantep bölgesinde 180 bin 370 dekar araziyi sulayacak Klavuzlu sulama kanalının 2. Kısım inşaatı 19 Eylül 2019 tarihinde bitirilmesi gerekirken, Bakan Eroğlu inşaatın 15 Temmuz 2019 günü saat 16.59’a kadar bitirilmesini istedi. Müteahhit firmayla taahhüt sözleşmesi de imzalayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu inşaatın 15 Temmuz 2019 tarihinde bitmemesi durumunda Peker İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Peker’in Kahramanmaraş’a 24 derslikli bir okul yapması gerektiğini belirtti.

Klavuzlu sulama kanalı 2. Kısım tamamlandığına bölgede bulunan 180 bin 370 dekar arazi modern sulama ile buluşacak ve ürün verimliliğinin de en az 6 kata çıkması tahmin ediliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
ÇABA, Umutları bir kez daha yeşertti
ÇABA, Umutları bir kez daha yeşertti