Erteleme maçından savunma istendi

Erteleme maçından savunma istendi

Bölgesel Amatör ligde Sakaryaspor, 16.haftada erteleme maçında Pertek ilçe stadında 62 Pertekspor'a 2-1 mağlup olduğu maç AFDK’ya sevk edildi.

24 Şubat 2017 - 14:20

Bölgesel Amatör ligde 2 grupta mücadele eden Sakaryaspor, Pertek ilçe stadında 62 Pertekspor maçı iptal edilmesinin ardından maçın ertelenme tarihi belli olması ile birlikte önemli müsabaka için Tunceli’ye gitti. Temsilcimiz Sakaryaspor, 16.haftada 29 Ocak pazar günü saat 14:00'de Pertek ilçe stadında 62 Pertekspor ile karşılaşacağı mücadele kötü hava şartları nedeniyle iptal edilmişti. Ligin ikinci devresine galibiyetle başlayan BAL Ligi temsilcimiz Sakaryaspor, hafta sonu oynanacak olan Tunceli Pertekspor deplasmanına moralli ve keyifli hazırlanıyordu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bölgesel Amatör Lig'de tehir edilen maç sayısı 13'e yükselmişti. Aralarında Kahramanmaraş Temsilcilerinden Sakaryaspor’un da bulunduğu ertelemeler hakkında Türkiye Futbol Federasyonu, olumsuz hava koşulları nedeniyle amatör maçların ertelendiği liglerde oynanacak Bölgesel Amatör Lig maçlarını programdan çıkarmıştı. Ertelenen maçlar ile ilgili kararı TFF verdi ve maçları 15 Şubat 2017 Çarşamba günü oynatılmasına karar vermesi ile Tunceli’ye giden Temsilcimiz Sakaryaspor Pertekte maçı kayıp etti. Pertek ilçe stadında 62 Pertekspor ile karşı karşıya gelen Sakaryaspor zorlu müsabakanın 55. Dakikasında 62 Pertekspor'da Murat Can Kaplan çift sarı karttan kırmızı kart gördü. Sakaryaspor 61.dakikada Hanefi Sıddık Demir'in penaltıdan attığı golle 0-1 öne geçti. Zorlu geçen müsabakanın 88.dakikadasında ev sahibi 62 Pertekspor da Kenan Ağgül'ün penaltıdan attığı golle beraberliği yakaladı. Konuk ekip Sakaryaspor, 62 Pertekspor'dan Serkan Çiçek'in 90+2.dakikada attığı gole engel olamadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldığı maçtan dolayı Sakaryaspor AFDK’ya sevk edildi.

SAKARYASPOR’DAN SAVUNMA İSTENDİ

Bu yıl Bölgesel Amatör Lige yükselen ve Kahramanmaraşspor'un pilot takımı olan Sakaryaspor, devre arasını iyi değerlendirip kadrosuna genç oyuncular takviye yaparak çıktığı 11 Nisan Belediyespor karşısında 1-0 galip ayrıldığı maçın ardından büyük sevinç yaşarken müsabaka sonrası olaylarında Müsabaka Gözlemcisinin raporu can sıktı. Ertelenen maçın ardından Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun 20.02.2017 Tarih ve 66 Sayılı Toplantısında almış olduğu kararlar doğrultusunda Sakaryaspor AFDK’ya sevk etti. İşte AFDK’nın Sakaryaspor ve rakip Pertek maçına ilişkin verdiği cevap;

-Kahramanmaraş Sakarya Spor Klb. hakkında; 15.02.2017 tarihinde oynanan 62 Pertek Spor- Kahramanmaraş Sakarya Spor BAL müsabakasında takım halinde sportmenliğe aykırı harekette bulunması nedeni ile savunma istenmesine,

-Murat Can KAPLAN (62 Pertek Spor Klb. Fut.) hakkında; 15.02.2017 tarihinde oynanan 62 Pertek Spor- Kahramanmaraş Sakarya Spor BAL müsabakasında hakeme saldırıda bulunması nedeni ile 10 resmi müsabakadan men cezası verilmesine (16.02.2017 Tedbirli) karar verildi.

MAÇ HAVA ŞARTLARI NEDENİ İLE 15 ŞUBATA ALINMIŞTI!

Bölgesel Amatör ligde 2 grupta mücadele eden Sakaryaspor, Pertek ilçe stadında 62 Pertekspor maçı iptal edilmesi ile birlikte bu maç 15 Şubata alınmıştı. BAL’da Kahramanmaraş’ı temsil eden ve ikinci yarıya kendi sahasında aldığı 11 Nisanspor Galibiyetiyle başlayan Sakaryaspor, 16.haftada 29 Ocak pazar günü saat 14:00'de Pertek ilçe stadında 62 Pertekspor ile karşılaşacağı mücadele kötü hava şartları nedeniyle iptal edilmişti. Ligin ikinci devresine galibiyetle başlayan BAL Ligi temsilcimiz Sakaryaspor, hafta sonu oynanacak olan Tunceli Pertekspor deplasmanına moralli ve keyifli hazırlanıyordu. Ligde 3 puanla zeminde yer alan ve zor günler geçiren Sakaryaspor ligin 2. yarısına 3 puanla başlayarak puanını 6’ya çıkarmıştı. İlk yarı aldığı kötü sonuçlarla büyük bir moral bozukluğu yaşayan ve son 15 gündür yapılan transferlerle yeniden kendine gelen tamsilcimiz güzel bir galibiyet elde etmişti. Yeni transferlerin 4 tanesi direk ilk 11 de maça başlarken sahaya yansıyan futbol da herkesi memnun etti. Galibiyet sonrası bir gün dinlenen Sakaryaspor, dün itibari ile Tunceli deplasmanı hazırlıklarına başlamıştı. Pazar günü Tunceli'ye gidecek olan temsilcimiz galibiyetle dönerek ligde kalma umudunu devam ettirmek isterken Pertek maçı hava muhalefeti dolayısı ile ertelendi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bölgesel Amatör Lig'de tehir edilen maç sayısı 13'e yükselmesi ile birlikte ertelemeler hakkında Türkiye Futbol Federasyonu, olumsuz hava koşulları nedeniyle amatör maçların ertelendiği liglerde oynanacak Bölgesel Amatör Lig maçları ile ilgili kararı TFF verdi ve maçları 15 Şubat 2017 Çarşamba günü oynatılmasına karar vermişti.

SINAVDA ÜNİVERSİTE ZARARLI ÇIKTI

Bölgesel Amatör Lig(BAL)de 2. Grupta Mücadele eden Sakaryaspor Ligin 18.haftasında Deplasmanda İnönü Üniversitesi Spor'a 3-2 mağlup olduğu karşılaşama doğrultusunda ev sahibi Malatya İnönü Üniversitesi spor kulübü AFDK’ya sevk edildi. İşte AFDK’nın bu maça karşı aldığı kararlar Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun 21.02.2017 Tarih ve 67 Sayılı Toplantısında almış olduğu kararlar doğrultusunda; -İnönü Üniversitesispor Kulübü hakkında: 12.02.2017 tarihinde oynanan İnönü Üniversitesispor-Kahramanamaraş Sakaryaspor BAL müsabakasında takım halinde sportmenliğe aykırı davranışta bulunmaktan 900.-TL. para cezası verilmesine karar verildi.

SAKARYA SINAVDAN GECEMEMİŞTİ

Kahramanmaraş’ı BAL 2. Grupta temsil eden Sakaryaspor deplasmanda İnönü Üniversitesispor'a konuk oldu. Ligin 18. Haftasında zorlu bir müsabakaya çıkan temsilcimiz zorlu mücadelede rakibini zorladı ama bir türlü istediği sonuca ulaşamayarak mağlup oldu. Yeşiltepe 3 Nolu Sahada oynana karşılaşmayı Sevgi Günel, Okan Güldal, Doğan Murat Kaya hakem üçlüsü yönetti. 3 puanı 3 golle alan ev sahibi İnönü Üniversitesispor’un gollerini 21’nci dakikada penaltıdan Ramazan, 46’da Kerem Özdemir, 80’de ise Fatih Sakin attı. Rakibi karşısına Volkan, Garip, Fikret, Yunus, Cumali, Fatih Sakin, Ramazan, Yasin, Kerem, Ebubekir Bozan ve Ebubekir Yardım on biriyle çıkan İnönü Üniversitesispor, aldığı galibiyetle puanını 24’e yükseltti. Bölgesel Amatör Lig temsilcimiz Sakaryaspor, deplasmanda Malatya İnönü Üniversitesi’ne 3-2 mağlup oldu. Ligin ikinci devresine iyi başlayan ve yeni transferleri ile güçlenen Sakaryaspor, deplasman Malatya İnönü Üniversitesi’ne konuk oldu. 21. Dakikada penaltı golü ile 1-0 geriye düşen temsilcimiz de Mahmut Küçük’ün attığı golle skora denge getirdik. İlk yarı bu skorla biterken ikinci yarı kalesinde iki gol daha gören Sakaryaspor, 87. Dakika da Aykut Gündeş’li’nin golü ile farkı bire düşürdü ama kalan sürede başka gol olmadı. Sakaryaspor 3-2 kaybetti. (HABER VE FOTOĞRAFLAR: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta 117 Kişi Yakalandı
Kahramanmaraş’ta 117 Kişi Yakalandı