Eski imam Yazıcıoğlu’nun suikastında Fetö’yü işaret etti

Eski imam Yazıcıoğlu’nun suikastında Fetö’yü işaret etti

FETÖ'nün ‘Eski Ege askeri sorumlusu' Sarıçiçek'in, BBP lideri Yazıcıoğlu'nun ölümünden örgütün ‘Afrika imamı Necdet İçel'i sorumlu tutması üzerine aile, Sarıçiçek'in tanık olarak dinlenmesini istedi.

19 Eylül 2016 - 02:25

25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Helikopter düştükten sonra İHA muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servisi aramıştır. Bu konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde bulunanlardan sadece BBP Sivas il Başkanı Erhan Üstündağ'ın inlediğini, ne BBP Sivas il başkan yardımcısı Murat Çetinkaya ne de pilot Kaya İstektepe'den ses geldiğini, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ise göremediğini söylemiştir.

Bu konuşmalar İsmail Güneş'in son konuşması olmuştur. Kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dâhil 6 kişinin naaşı arama ekipleri içerisinden 17 gönüllü civar köylüsü tarafından Sisne ve Kızılöz Köyleri arasındaki Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulundu. Enkaz, 48 saat süren arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin içerisinde değil 115 km uzağındaydı.

Aradan tam 7 yıl geçti ama o helikopter kazasının üzerindeki sır perdesi aralanamadı. Ta ki 15 temmuz darbe girimine kadar. Bu süreçte yürütülen soruşturmalar, alınan ifadeler kazanın faili olarak Fetullahçı Terör Örgütü'nü işaret ediyor.

FETÖ'nün 'eski ege askeri sorumlusu' Hüseyin Uğur Sarıçiçek, Yazıcıoğlu'nun ölümünden FETÖ'nün Afrika imamı Necdet İçel'i sorumlu tuttu.

Bu iddia üzerine, Yazıcıoğlu ailesinin avukatları harekete geçti.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunan avukatlar Sarıçiçek'in tanık olarak dinlenmesini talep etti.

İddialara göre, FETÖ'nün 'eski ege askeri sorumlusu' Hüseyin Uğur Sarıçiçek, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'ya 200'e yakın doküman ile Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin bilgi verdi...

Yazıcıoğlu ailesinin avukatları şimdi, Savcı Bato'ya verilen bu belgelerin Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili olup olmadığını araştıracak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan "FETÖ çatı iddianame'' de Yazıcıoğlu cinayetini planladığı iddia edilen Necdet İçel'in Fetullah Gülen'i mesih olarak kabul ettiği belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu