Esnaflar çeşitli alanlarda indirim kazanacak!

Esnaflar çeşitli alanlarda indirim kazanacak!

Kısa adı TESK olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan ve hizmete sunulan TESK kart isteyen esnaflara ücretsiz veriliyor.

23 Aralık 2017 - 03:12

Türkiye genelinde 2 milyon esnaf, başvuru yapıp hiçbir bedel ödemeden kartı kullanarak hem aile bütçelerine hem de iş yeri bütçelerine katkı sağlayacak.

Hizmete sunulan TESK kart hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, Kahramanmaraş’taki esnaf ve sanatkârların aldıkları kart ile anlaşmalı iş yerleriyle indirimli alışveriş yapacağını söyledi.

 

“Esnaflar Her Alanda İndirim Kazanacak”

TESK kartın 1 Aralık itibarıyla verilmeye başladığını ve esnafların ilgi odağı olduğuna dikkat çeken Başkan Özsoy konuşmasını şöyle sürdürdü: “Test kart isminde yeni esnaf kartımız çıktı. Bu bir indirim kartıdır. Bu Türkiye genelindeki petrollerde benzinde yüzde 8, mazotta yüzde 6, giyimde ise yüzde 25’e kadar indirim olacak. Bu sadece 3 farklı sektörde değil değişik alanlardaki ürünlerde indirimler yapılacak. Kahramanmaraş’taki esnaf ve sanatkârlar bu kart ile anlaşmalı iş yerleriyle indirimli alışveriş yapacaklar. Bu kredi kartı değil, indirim kartıdır. Bu uygulama esnaflarımıza çok faydalı olacaktır. 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren esnaflara verilmeye başlandı. 2 ay sonra bu kartın daha aktif olacağını düşünüyorum. Türkiye genelinde esnaf ve sanatkarlara dağıtılıyor. Bizlerde isteyen esnaflara veriyoruz. Bu kart yaygın hale geldiğinde Kahramanmaraş’taki petrolünden, giyiminden, özel hastanelerine kadar çeşitli alanlarda indirim sağlanacak.”

 

“Küçük Esnafa İyi Gelecek”

Karttan hiçbir şekilde aidat alınmayacağını kaydeden Özsoy şunları söyledi: “TESK kartını bize başvuru yapan üyemize bizzat kendimiz veriyoruz. Formunu dolduruyoruz, kredi kartı gibi ama kredi kartı değil, indim kartı burada puanlar birikecek. Bunuisteyen her esnafımıza veriyoruz. Şuanda 30 esnafımıza verdik, vermeye de devam edeceğiz. Herhangi bir şekilde ücret talep etmiyoruz. Para yükleme yok, yıllık aidatı yok. İndirim uygulayan noktalara giderek indimler den faydalanılacak.  Bu indim yapılan alanlarda zamanla genişleyecek.  Bunun güzel bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Esnafımız bugünlerde zor durumda, küçük esnaf biraz sıkıntılı. Bu uygulama biraz olsun esnafımızı rahatlatacaktır. Biz Devletimize, milletimize hiçbir zaman hainlik etmedik. Esnaf ve sanatkârdan hain çıkmadı çıkmazda.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x