Et fiyatları el yakıyor

Et fiyatları el yakıyor

Ramazan ayının yaklaşmasıyla et fiyatları el yakmaya başladı. Alışveriş marketlerinde bir kg kuzu etinin kilosu 46 TL’ye kadar yükseldi. Kuzu etinin özel yerlerinden isteyen müşteriler ise bir kg et karşılığında 52 TL ödeyecek.

04 Haziran 2016 - 08:43

Türkiye’de bir türlü düşürülemeyen et fiyatları vatandaşı canından bezdirdi. Bir kg et için iki gün çalışmak zorunda kalan dar gelirliler et yemeyi unuturken, genellikle 45 günde antibiyotik verilerek meydana gelen tavuklara yöneldiler.

Kahramanmaraş’ta bir kilogram kuzu etinin kilosu az yağlı 42, yağsız ise 46 TL’ye satılıyor. Alışveriş yapmak isteyenlerin sadece bakarak geçtiği et, zamlanmada rekor üstüne rekor kırıyor. Et fiyatlarının yükselişi vatandaşın et yemesini unutturdu.

Kuzu eti cep yakarken, dana eti de fiyat açısından kuzu etini aratmadı. Bir kilogram dana eti yemek isteyen bir müşteri 40 TL’yi gözden çıkarmak zorunda. Genellikle marketlerdeki et satışları 200 gram, 500 gram şeklinde yapılırken, kilo ve kilo üstü alımların ise çok nadir olduğu öğrenildi.

Bir kg kuşbaşı kuzu eti az yağlı 46 TL, 1 Kg Kuzu normal kuşbaşı 42 TL, 1 Kg özel kuzu kuşbaşı şiş 56 TL, Dana Biftek 48 TL, Dana az yağlı kıyma 39 TL, Dana kıyma normal 37 TL’den satılıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyükşehir, Trafikte Güvenlik İçin Sahada
Büyükşehir, Trafikte Güvenlik İçin Sahada
Büyükşehir, Afşin ve Elbistan’da da Ulaşımı İyileştiriyor
Büyükşehir, Afşin ve Elbistan’da da Ulaşımı İyileştiriyor