Ev hanımları “Turşu” mesaisinde!

Ev hanımları “Turşu” mesaisinde!

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Kahramanmaraş’ta vatandaşlar turşuluk tercihlerini fabrikasyon ürünlerinden değil, ev yapımı turşulardan yana kullanıyor.

16 Kasım 2017 - 08:35

Kış mevsiminde sofraların eksik olmayan turşu için kolları sıvayan ev hanımlarının yapmış olduğu ürünler, hazır turşulara oranla vatandaşlar tarafından daha fazla ilgi görüyor.

Turşuların kış aylarında şifa kaynağı olduğunu ve herkesin mutlaka tüketmesi gerektiğini savunan saraçhane esnaflarından Metin Demir, “Maraş zeytini diğer zeytinlerine göre yağlıdır, sofralarımızın vazgeçilmezidir. Ev yapımı turşuluk zeytinler vatandaşlar tarafından daha çok rağbet görüyor. Tadı bakımından da bizim zeytinlerimiz hazır satılan zeytinlere göre, daha kaliteli ve daha lezzetlidir” dedi.

 

“HANIMLAR EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR”

El yapımı turşuların ev hanımlarının aile ekonomisine katkı sağladığını kaydeden Demir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şuan için Osmaniye, Aydın bölgelerinden gelen zeytinlerimiz var, bu turşularımızı satıyoruz. Birkaç hafta içerisinde Maraş zeytinlerin turşuları piyasaya çıkacak. Bilindiği gibi Maraş zeytini siyah zeytinlerine göre yağlıdır,sofralarımızın vazgeçilmezidir. Ev yapımı turşuluk zeytinler vatandaşlar tarafından daha çok rağbet görüyor. Tadı bakımından da bizim zeytinlerimiz hazır satılan zeytinlere göre, daha kaliteli ve daha lezizdir.  Bu zeytinleri evlerde hanımlarımız hazırlıyor. Biz kendimizin yemediği ürünü asla başkasına satmıyoruz. Ev hanımlarının da bir nevi geçim kaynağı oluyor.”

 

“EV YAPIMI SİRKE KALİTEYİ ARTTIRIYOR”

20 günde turşulukların hazır hale geldiğini ve fiyatlarının çok uygun bir şekilde vatandaşların beğenisine sunulduğunu söyleyen Metin Demir şunları söyledi: “Aydın, Osmaniye’den gelen zeytinlerin kilosu 12 TL’den satılıyor.  Maraş zeytinlerimiz ise 14 TL civarında satılıyor. Turşular kışların sofraların vazgeçilmezi oluyor. Şifa niyetine tüketiliyor. Fabrikasyon olanlarının yanında ev yapımı olanları tercih ediliyor. Turşuluk zeytin, acur, biber çok fazla rağbet görüyor. Yazları çürüme yaptığı için genellikle kışları tüketilir. İyi bir turşu için zeytinin yağlı olup olmaması çok önemlidir. Ev yapımı turşunun yapımı hazır olan turşulara göre çok kalite farklı ortaya çıkıyor. Ben el yapımı turşuları tercih etmelerini öneririm. Lezzet ve kalite farkından zaten müşterilerim denediğinde farkı görüyorlar. Ev yapımı sirke turşuya kalite katıyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın