Ev Hanımlarının istihdam sorununu çözüyoruz

Ev Hanımlarının istihdam sorununu çözüyoruz

Arleva Genel Müdürü Halil Kuru, her kesimden 1.500 üyeleri olduğunu belirterek, üyelerinden asıl işlerini bırakarak tamamen bu işe yönelmek isteyenlerin de olduğunu vurguladı.

17 Ekim 2017 - 23:01

İlk kataloglarında 25 çeşit ürün ile başladıklarını belirten Kuru, üyelerinin hem sağlıklı ürünler kullandığını hem de bunları tavsiye ederek para kazandıklarını söyledi.

Arleva Genel Müdürü Halil Kuru, kişilerin yaptığı satışlardan pirim kazanma yöntemine dayanan network marketing sektörünün her geçen gün büyüdüğünü belirterek daha ilk aylarında 1.500 kişiye ulaştıklarını söyledi. Kuru; “İnsanlarla şeffaf bir anlayışla çalışırsanız, şirketin kazanç planını, ürünlerin tüm detaylarını üyelerinizle paylaşırsanız ve bunun için de tüm iletişim kanallarını açık tutarak sürekli bilgilendirme yaparsanız daha çok kişiye ulaşır ve doğru bilgiyi daha net bir şekilde ulaştırabilirsiniz” dedi.

Birçok kişinin Arleva’ya ek gelir elde etmek ve evinin bütçesine katkı sağlamak üzere kayıt olduğunu ve çalışmaya başladığını belirten Kuru, “Gün geçtikçe ekibi ve gelirinin büyüdüğünü gören kişi Arleva işi için ayırdığı zamanı günden güne arttırıyor. İlk başladığında günde 1 saatini ayırıyorsa, daha sonraları bunu 2 saate 4 saate çıkartıyor ve daha çabuk kariyer yapabiliyor. Daha çok kişiyle tanışıyor, daha çok kişiye işimizi ve ürünlerimizi anlatıyor. Bu da üyelerimizin bireysel gelişimlerine olumlu olarak yansıyor ve özgüveni artıyor.” Dedi.

 

NETWORK MARKETİNG SEKTÖRÜ

Kuru, Arleva sistemi ile insanların bir iş adamı ve bir esnaf kadar kazanmasının mümkün olduğunu anlatarak anlatarak “Bu kazancı, hem de sıfır sermaye, sıfır stok, sıfır risk ile elde ediyor. İnsanların çoğu sadece para kazanmak için Arleva sistemine kayıt olmuyor, en önemlisi ise para kazanmanın yanısıra takdir edilmek, bir başarı sağladığını görmek, katkı sağlamak, bir şeyler başardığını görmek/göstermek, birilerine fayda sunmak için de yapıyor” dedi. Kendisinin de 15 yıldan fazla süredir bu sektörde yerli ve yabancı firmalarda üye olarak başlayıp Sapphire Manager kariyerine kadar yükseldiğini, üyelerinin çalışırken yaşadığı ve yaşayabileceği zorlukların tamamını geçmişte yaşadığını ve Arleva’da bu zorlukların bir kısmını kaldırdığını, bir kısmını da esneterek üyelerine daha rahat bir marketing plan hazırladığını sözlerine ekledi.

 

MESAİNİZİ KENDİNİZ BELİRLERSİNİZ

Bizim işimizde kendi mesainizi kendiniz belirlersiniz. Eğer ki özdisiplininiz var ise ciddiyetle bu işe sarılır kariyerinizi ve gelirinizi hızlıca arttırabilirsiniz. Kendi işinizin patronu olursunuz. Sistemin bu cazip yönü bir çok kişi cezbetmekte olduğunu belirten Kuru, “İlk ayımız olmasına rağmen bir çok kişi ana işi olarak bu işi yapmaktadır. Bu sayı günden güne de artmakta, artmaya da devam edecektir. Ek gelir olarak bu işi yapan bir kişi mevcut full zamanlı çalıştığı işinden kazandığı miktarı kazanmaya başladığında tam zamanlı olarak Arleva işinde çalışmaktadır. Bir çok üyemiz de mevcut işindeki gelirine ulaşmayı ilk hedef olarak belirlemektedir. Bu sayı günden güne artmakta, işimizde kariyer yapmak isteyen kişilerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.”

 

İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM

Arleva Genel Müdürü, sistemin istihdama önemli katkısı olduğunu belirterek “Bu iş için herhangi bir diploma, özel beceri ya da yabancı dil sertifikası gerektirmez. 18 yaşını doldurmuş her vatandaşımız bu işi yapabilir. “ dedi. Kişinin bu pazarlama stratejisi ile gelirini planlayabileceğini ifade eden Kuru, “Memurlukta ya da işçilikte ne kadar çalışırsan çalış alacağınız para değişmez. Ancak Arleva işinizde ihtiyacınız olan rakama odaklanırsınız. Satışlarınızı arttırıp, ekibinizi büyütüp, daha sonra da kurduğunuz ekipten gelen puanlardan ara kazanırsınız. “ diye konuştu.

 

ARLEVA’NIN FARKI

Ülkemizde onlarca yerli ve yabancı network marketing şirketi olduğunu ve Arleva olarak insanlara nasıl bir farklılık ortaya koyduğunu sorduğumuz Genel Müdür, Arleva’nın diğer network marketing firmalarında farkını şöyle anlattı: “Arleva’da kayıt ücretsizdir, yıllık aidat ödemezsiniz, zorunlu olarak herhangi bir paket almak zorunda değilsiniz, kariyerden düşmek yoktur, gelirinizi ve kariyerinize ailenize, çocuklarınıza miras bırakabilirsiniz. En önemlisi aynı performans ile çalıştığınızda, aynı ciro ile Arleva’da daha fazla kazanırsınız. Çok kazandıran, gelirini ve emeğini koruyan bir kazanç planımız var ve her satılan üründen %48’e varan oranlarda pirim kazanabilirsiniz. Bu çok ciddi bir orandır. 100 TL’lik bir ürün satışından firma üyelerine 48 TL pirim dağıtmaktadır.”

 

İNSANLARIN KENDİSİNİ İFADE ETMESİ

Halil Kuru, network marketing’in bir insanın kendisini ifade edebileceği tek sistem olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Teknolojinin en son sistemlerini kullanarak oluşturduğumuz yazılım ağımız var. Bir ürünü alıyorsunuz, kullanıyorsunuz ve etrafınıza tavsiye ediyorsunuz. Tavsiye ettiğiniz kişiyi üye yaptığınız zaman para kazanmaya başlıyorsunuz. Bu şekilde altınızda bir tüketici ağı oluşturuyorsunuz. Marketing planımıza göre toplamda 9 olan kariyer basamaklarını tırmanıyorsunuz. Zaten üye olduğunuz andan itibaren avantajlarınız başlıyor. En önemlisi Arleva’ya kayıt olmak tamamen ücretsizdir. Herhangi bir kayıt bedeli, aylık, yıllık aidat vb hiçbir ödeme yapmayacaksınız. Üye olduğunuz andan itibaren, ilk siparişiniz dahi olsa %20 kar marjı ile ürün alıp-satma avantajını elde ediyorsunuz. Sahip olduğunuz kariyerden geri düşmüyorsunuz. Herhangi bir şekilde işe ara vermek zorunda kalsanız dahi döndüğünüzde yine kaldığınız kariyerden devam ediyorsunuz. Üyeliklerimiz ömür boyu üyeliktir. Bu da size gerçek bir emeklilik imkanı tanır.”

 

İNTERNET SEMİNERLERİ

Fiziksel olarak seminer salonlarında yapılan iş tanıtım, temel eğitim ve ürün eğitim seminerlerinin yanı sıra internet üzerinden online olarak insanların katılabileceği sanal seminer salonlarının bulunduğunu kaydeden Halil Kuru, “İnsanlar web sitemize girdiği anda Online Seminer Odalarımıza giriş yaparak işimiz ve ürünlerimiz hakkında canlı olarak bilgilendirmelerini alabiliyorlar. Ayrıca her gün, gündüz saatlerinde ve akşam olmak üzere 2 defa canlı olarak sunumlar yapılmaktadır. Bu sayede üyelerimiz kayıt oldukları andan itibaren yalnız kalmamaları, hızlıca işimizi ve ürünlerimizi tanıyabilmeleri için tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz.”

 

SAĞLIK HERŞEYDEN ÖNEMLİ

Halil Kuru, sistemde satışı yapılan ürünlerin genel özelliğinin insan sağlığına verdiği önem olduğunu özellikle vurgulayarak şöyle devam etti. “Bu ürünler genelde kozmetik, kişisel bakım, cilt bakım ürünlerinden oluşmaktadır. Kataloglarımız 2’şer aylık 3’er aylık dönemlerde çıkacaktır ve her yeni katalogda ürün yelpazemiz daha da genişleyecektir. Sonraki kataloglarımızda temizlik ve hijyen ürünlerine ve besin tamamlayıcı ürünlerine de yer vereceğiz. “ dedi. Kuru, insanların hem sağlığına hem de varlıklarına hizmet ettiklerini sözlerine ekledi.

 

NETWORK MARKETİNGİ MESLEK YAPACAĞIZ

Kuru, sektörde öncülerden biri olmak üzere yola çıktıklarını, network marketingi meslek haline getirme düşüncelerinin olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı. “İnsanlar buna benzer sistemlerde, bir şirkette belirli bir satış yaptıktan sonra işini bırakmak zorunda kalıyordu. Biz bunu önüne geçeceğiz. İnsanların Arleva işlerini uzun süre icra edebilmeleri için çalışıyoruz. Sistemimizde ömür boyu alt üyelerinin satışından pirim kazanılacağı için zaten kişi doğal olarak ilişkisini sürdürür. Diğer yandan, biz üyelerimize hem ürün hem de profesyonel marketing eğitimi veriyoruz. “

 

KARİYERİNİZE DE MİRAS BIRAKABİLİYORSUNUZ

Halil Kuru, Arleva üyelerinin hayatları boyunca gelir elde edebildikleri gibi vefat ettikten sonra gelirlerini ve kariyerlerini de miras olarak bırakabileceklerini söyledi. Normalde insanların sadece gelirlerini miras olarak bırakabileceklerini hatırlatarak “Örnek vermek gerekirse ister avukat olsun, ister doktor olsun sadece sahip olduğunuz maddi servetinizi miras bırakabilirsiniz. Çocuğunuza avukatlık ya da doktorluk mesleğini devam ettirmesi için mesleğinizi miras bırakamazsınız. Arleva’da ise sadece maddi varlıklarınızı ve kazançlarınızı değil, sahip olduğunuz kariyer basamağını, kurmuş olduğunuz pazarlama ağınızı, alt üyelerinizi de miras olarak bırakabilmektesiniz. Aileniz ve çocuklarınız sağlığınızda kurmuş olduğunuz ekibinize aynen sahip olarak kaldığınız yerden devam ederek sizden sonra da kazanmaya devam ederler.”

 

YERLİ SERMAYE, YERLİ ÜRETİM

Yabancı hiçbir ortak yada yatırımcının olmadığı yerli sermaye ile kurulan şirkette üretimi yapılan ürünler de, kullanılan ambalajlar da yerli olarak üretilmekte, dışa hiçbir şekilde bağlı olmadıklarını vurgulayan Genel Müdür, “Şirket olarak yurtdışından bir markanın disprütörlüğünü alıp satışını yapmak hem daha maliyetsiz hem de daha kolay bir yöntemdi. Ancak tamamen dışa bağımlı olmak, üretim aşamalarını bilmeden tavsiye edebilmek çok daha zordu. Şu anda kullandığımız ambalajlardan tutun da, baskısını gerçekleştirdiğimiz katalog, kutu vb metaryallerine, ürün içeriğine varıncaya kadar tamamı yerli üretimdir. Bu sayede hem ülke ekonomisine ciddi bir katkımız olmakta hem de şirket olarak herhangi bir ülkenin kurallarına uymak zorunda kalmadık. Üyelerimize de kendi alışkanlıkları, örf ve adetlerine uygun spesifik ürünler sunmayı başardık.”diyerek tüketicilerin de yerli ürünleri tercih etmesi gerektiğinin altını çizdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x