EXPO 2023 Özel Temsilcisi Erdoğan Kök, ziyaretlerine devam ediyor
Reklam

EXPO 2023 Özel Temsilcisi Erdoğan Kök, ziyaretlerine devam ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dışişleri Bakanlığı’nca EXPO 2023 Özel Danışmanı olarak atanan Büyükelçi Erdoğan Kök, uluslararası katılımı artırmak adına yoğun bir şekilde ziyaretler gerçekleştirirken, büyükelçiler nezdinde birçok ülkeyi EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş’a davet ediyor.

01 Ağustos 2022 - 18:10

Kültür, tarih, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanlarında olimpiyat olarak nitelendirilen EXPO’yu, 2018 yılında Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği’nin (AIPH) genel kurulunda oy birliği ile 2023 yılında Kahramanmaraş’a kazandıran Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, kentin ulusal ve uluslararası marka değerini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kahramanmaraş’ın geleceğini şekillendirecek dev projenin açılmasına 8 aydan fazla süre olmasına rağmen özverili çalışmalar sonucunda EXPO Proje Alanı’nın yüzde 70’i tamamlanırken, diğer taraftan da ulusal ve uluslararası arenada tanıtımı adına dikkat çeken adımlar atılıyor. Bu kapsamda önemli temaslar gerçekleştiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kenti ziyareti esnasında yaptığı özel görüşmede proje hakkında bilgilendirme bulunurken, projenin Cumhurbaşkanlığı himayesine alınmasını talep etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Başkan Mahçiçek’in talebini karşılıksız bırakmayarak, EXPO 2023 Projesi’nin uluslararası ilişkilerini koordine etmek üzere Dışişleri Bakanlığı’nca görevlendirilen Büyükelçi Erdoğan Kök’ü Özel Danışman olarak atamıştı.

ERDOĞAN KÖK’DEN ULUSLARARASI KATILIMCI ATAĞI

EXPO 2023 Özel Danışmanı Büyükelçi Erdoğan Kök, sık sık Kahramanmaraş’a gelerek Başkan Mahçiçek ile görüş alış verişinde bulunurken, uluslararası katılımı artırmak adına Ankara’da önemli ziyaretler gerçekleştiriyor. Özel Temsilci Kök, son olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Büyükelçisi Kemal Köprülü, Bulgaristan Büyükelçisi Anguel Tchakolov, Kazakistan Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Fas Büyükelçisi Mohammed Ali Lazreq, Ürdün Büyükelçisi İsmail Rifaei, Umman Büyükelçisi Qasim bin Mohamed bin Salim Al-Salhi, Tacikistan Büyükelçisi Ashrafjon Gulov, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Büyükelçisi Saeed Thani Al Dhaheri, Sudan Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb, Arjantin Büyükelçisi Patricia Salas ve Küba Büyükelçisi Prof. Dr. Alejandro F. Diaz Palacios’u ziyaret ederek, EXPO 2023’ün hedeflerini, Kahramanmaraş-Onikişubat’ı ve katılımcı ülkelere sağlayacağı faydaları anlattı. Kök, Suudi Arabistan Maslahatguzari Mohammed Al Harbi, Meksika Büyükelçisi Jose Luis Martinez Y. Hernandez, Tayland Büyükelçisi Apirat Sugondhabhirom ve yardımcısı Baş Katip Teerawat Wongkaew, Tunus Maslahatguzari Chaker Ammar, Kosta Rika Büyükelçisi Gustavo Campos Fallas, Karadağ Büyükelçisi Perisa Kastratovic ve Danimarka Büyükelçisi Danny Annan’ı da Ankara’daki ofisinde misafir etti.

Büyükelçiler nezdinde ziyaret ettiği ülkeleri EXPO 2023 Kahramanmaraş-Onikişubat’a davet eden Kök, ziyaretlerinin hız kesmeden devam edeceğini ve en az 54 ülkenin Kahramanmaraş’taki EXPO’ya katılacağını bildirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x