Fetullah’ın üstünü çizdik

Fetullah’ın üstünü çizdik

Kahramanmaraş’ta yaşayan 40’a yakın kişinin Fetullahçı Terör Örgütü lideri ile aynı adı taşıdığı gerekçesiyle isimlerini değiştirmek için mahkemeye başvurdukları öğrenildi.

08 Kasım 2016 - 07:59

ONLARCA KİŞİ MAHKEMEYE KOŞTU

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından cadde ve eğitim kurumlarının yanında onlarca kişi isimlerini değiştirmek için mahkemeye başvurdu. Kahramanmaraş’ta 15 Temmuz hain girişimden bu yana 40’a yakın kişi Fetullah ismini değiştirmek için Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurdu. İsimlerinin FETÖ elebaşısını çağrıştırdığı için ismini değiştirmeye karar verenler, dilekçesinde; bu benzerlikten dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. Terör örgütü lideri Gülen ile aynı ismi taşımak istemeyenlerin, alay konusu olmamak ve vicdani rahatsızlık duyduğu için bu değişikliğe gidildiğini öğrenildi.

 

GERÇEK HAYATTA SIKINTI YAŞIYORLAR

Fetullah olan ismini değiştirmek için mahkemeye başvuran bir vatandaş, gazetemize şu açıklamalarda bulundu: “15 Temmuz günü Fethullahçı terör örgütünce ülkemizde kalkışılan darbe girişimi nedeniyle ülkemizi ele geçirmeye teşebbüs eden terörist başı ile aynı ismi taşımak istemiyorum. Bundan sonra aynı ismi taşımak vicdanen beni rahatsız edecek. İsmimin terör örgütü lideri olan Fetullah Gülen'e benzerliği nedeniyle çok sıkıntı yaşıyorum. Benim ve aile bireylerimin isteği üzerine ismimi değiştirmek için mahkemeye başvurdum.” İsim değişikliği için mahkemeye başvuranların değiştirmek istedikleri isimlerinin ise Fetullah,  Fethullah ve benzeri isimlerden oluştuğu bilgisine ulaşıldı. (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x